Rapper in nood

De strijd tussen Oost en West

Paul Nijhof

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rapper in nood

gebonden: € 17.95

ISBN: 9789083086309, geïllustreerd, 160 blz., October 2020
Formaat: 24.8 (h) x 17.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 571 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

serienaam/reeks: Rapper in nood

illustrator: Gijs Kast

redactie: Joris Heynen

bewerkt door: Kim Meijers

trefwoorden: basisschool boek boek over rap de strijd tussen oost en west doorzettingsvermogen hiphop identiteit jeugdroman jeugdroman over rap kinderboek ...

beschrijving

Milan is elf jaar oud en zit niet lekker in zijn vel. Daar heeft hij ook alle reden toe. In korte tijd is zijn leven totaal veranderd. Het begon allemaal met de scheiding van zijn ouders. Daarna volgde de verhuizing van het dorp naar de grote stad. Nu woont hij samen met zijn moeder en zijn oudere broer in een klein huis in stadsdeel West. In groep 8 van zijn nieuwe school wordt hij gepest omdat hij andere kleding draagt en omgaat met jongens uit stadsdeel Oost. Totdat Milan een manier vindt om van zich af te bijten, en wel een heel originele…
‘Rapper in nood’ is een spannend verhaal over identiteit en doorzettingsvermogen, over de passie voor hiphopmuziek en voetbal, maar meer nog over de allesoverwinnende kracht van vriendschap.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mijn naam is Paul Nijhof (Maarheeze, 1985) en ‘Rapper in nood’ is mijn schrijversdebuut. Ik heb dit boek geschreven vanuit mijn eigen ervaringen en interesses. Sinds 2008 werk ik in het onderwijs. De eerste elf jaar als leerkracht in het speciaal basisonderwijs. Nu als intern begeleider op een basisschool met een speciale voorziening voor nieuwkomers. Het is een prachtig vak.
Als tiener is mijn liefde voor hiphop ontstaan. De muziek van Extince en Snoop Dogg heb ik grijsgedraaid. Later heb ik ook zélf gerapt. Maar mijn talent voor schrijven is groter dan mijn talent voor timing. ;-)
De grootste boekenverslinder die ik ken is mijn vrouw. Dankjewel dat je ‘Rapper in nood’ pas verslonden hebt toen het na al die tijd af was. Ons dochtertje lezen we elke avond voor. Papa’s boek leest ze later zelf wel! :-)

Ik wens jullie veel leesplezier met ‘Rapper in nood – De strijd tussen Oost en West’.
inhoudsopgave-Dankwoord

-De nieuweling
-Warm welkom
-Ontsnappen
-Oma
-Appje
-Loser
-Danny
-OMG
-Olympia uit Oost
-Kleedkamerpraat
-Track online
-Luciano
-Wraak
-Ik reken op je
-Rood
-Pap en mam
-Dylan
-Sponsor
-Sensatie
-Samenwerking
-Nepnieuws
-Spartaan komt er aan
-Opnemen
-In het hol van de leeuw
-Strijd
-Broederschap
-Optreden
-Hier is het feestje!

-Straattaal- en rapwoordenboek
-QR-codes en privacy
-Biografie
toelichtingOp 1 oktober presenteert Paul Nijhof zijn debuut ‘Rapper in nood’. Hiermee wordt op Kindcentrum Mozaïek in Helmond de Kinderboekenweek gelanceerd. Het boek is op verzoek van leerlingen uit groep 8 geschreven na een gesprek over leesmotivatie. “Er zijn bijna geen verhalen over hiphop, terwijl de muziekstroming enorm populair bij de jeugd is”, aldus Nijhof. De leerkracht is het met zijn toenmalige klas eens dat hier verandering in moet komen. Daarbij is hij de uitdaging aangegaan om in het digitale tijdperk iets te maken wat nieuwsgierig maakt om te lezen. Met het boek ‘Rapper in nood’ wil Nijhof juist het beste uit beide werelden bieden. “Tieners kunnen een spannend verhaal lezen, maar door de QR-codes in het boek te scannen óók zelf leren rappen.” Een link naar het bijhorende instructiefilmpje op YouTube helpt hen stapsgewijs op weg. Het boek is vanaf 1 oktober te koop via o.a. www.rapperinnood.nl. De prijs is € 17,95. Geschreven voor kinderen vanaf elf jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.