Waterval

Tien jaar leven met kanker

Kitty Trepels van Mil

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waterval

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083085944, geïllustreerd, 224 blz., June 2021
Formaat: 24.8 (h) x 17.7 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 831 gram.

Uitgever: Sparkle Auteurs

beschrijving

‘Schiet me maar meteen dood, ik wil geen behandeling’, zegt Kitty tegen haar oncoloog, als hij vertelt dat ze een ernstige kankersoort heeft. Drie weken later ligt Kitty, hevig protesterend en denkend aan haar kapsel en haar decolleté, toch ­gekoppeld aan zakken gevuld met een gifrode chemococktail.

Haar ex-huisarts weigerde haar, ondanks de oncologische familiegeschiedenis, ­jarenlang een mammografie. Tien jaar later heeft Kitty 145 chemo-kuren ondergaan.

Kitty schrijft en speelt in deze periode diverse theatersolo’s. De originele scripts zijn gebundeld in dit boek. Haar ervaringen en visie op de zorg zijn bijzonder, geestig en authentiek. In het boek staan ook interviews met mensen om haar heen zoals haar zusje Sandra en culturele collega’s Thijs van Leer en Huib Rooymans. Ze ­vertellen over hún beleving.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kitty Trepels van Mil (1963) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in ­Nijmegen. Tussen 2006 en 2014 was ze ­docent aan de Frank Sanders Akademie voor musical­theater en de Willem Nijholt Academie. Sinds 1998 tot heden is ze docent aan de Hogeschool van Arnhem en ­Nijmegen, binnen de Academie Mens en ­Maatschappij. Ze is initiator en theaterprogrammeur van het ­Campustheater.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.