Het Christusbewustzijn

Een moderne inwijdingsweg

Danielle van Dijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Christusbewustzijn

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083081144, geïllustreerd, 242 blz., December 2020
Formaat: 22.5 (h) x 15.1 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 638 gram.

Uitgever: Cichorei

beschrijving

Wij hebben een nieuw bewustzijn nodig!
Nu we – door de coronacrisis – beseffen hoe waardevol het menselijk contact is en hoe afhankelijk we van elkaar zijn geworden, dringt het langzaam door dat we een nieuw bewustzijn nodig hebben en nieuwe vormen van samenwerken en samenleven.
Milieuvervuiling, discriminatie, fake-nieuws, dierenmishandeling en oorlogen; we lijken in een wereld te leven waar geld en intolerantie de boventoon voeren. Dat moet anders!
In dit inspirerende boek vertelt Danielle van Dijk hoe wij kunnen bijdragen aan een wereld waar de liefde regeert. Namelijk door bij onszelf te beginnen. Zij beschrijft hoe wij een universeel, kosmisch georiënteerd bewustzijn kunnen ontwikkelen om aan deze nieuwe wereld bij te dragen. Dit bewustzijn noemt zij het Christusbewustzijn.
Zij verbindt de inzichten van Rudolf Steiner met de Nag Hammadi Geschriften en de evangeliën van Maria Magdalena, Filippus, Thomas en Judas om tot een veelomvattend beeld van Christus te komen. Stap voor stap en door middel van oefeningen wordt uitgelegd hoe wij tot het Christusbewustzijn kunnen komen.

Drs. Danielle van Dijk (1953) bestudeert al meer dan veertig jaar verschillende onderwerpen uit de geesteswetenschap. Ze deed onderzoek naar de gnosis en schreef meerdere boeken, waaronder Maria Magdalena, vrouw naast Jezus, De lijkwade van Turijn, Maria Magdalena uit de verf en Maria Magdalena, de Lady van Glastonbury en Iona. Van 1975 tot 2020 was zij als docent verbonden aan de Stichtse Vrije School in Zeist (VO), waar ze lesgaf in Nederlands, (wereld)literatuur en filosofie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.