De vleesvrije stad (in 10 jaar)

Mark Schalken; B. Carrot; Eva Hilhorst; Frans-Willem Korsten; Albert Hennipman; Aetzel Griffioen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vleesvrije stad (in 10 jaar)

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083078625, geïllustreerd, 96 blz., May 2021
Formaat: 33.5 (h) x 24.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 608 gram.

Uitgever: Ef & Ef Media

illustrator: Leyla Ali; Merel Barends; Nina Mathijsen; Bob Mollema; Gus Moystad; Hedy Tjin; Typex; Timon Vader; Farhad Foroutanian

redactie: Mina Etemad; Jolanda van Benthem

trefwoorden: dierenrechten graphic novel strips

beschrijving

Dit boek draait om de vraag hoe we in de toekomst met andere dieren willen omgaan. Stel je voor: over tien jaar is heel Nederland gestopt met het eten van vlees en is het gedaan met de dierenindustrie.
Met dit visioen voor ogen maakte een collectief van tekenaars en schrijvers een serie beeld­verhalen met vele hoofdrolspelers. Van een Brusselse politica tot een kip in Paramaribo. Tien verhalen over tien jaren en evenzovele dilemma’s. Stadse actievoerders, veeboeren die stoppen, het offerfeest, een rechtszaak tegen een slachthuisdirecteur, de vraag hoe je dieren burgerrechten geeft. Het lukt allemaal niet zonder slag of stoot. Maar stapsgewijs blijken we de dierenuitbuiting te kunnen stoppen.

Kunnen we vervolgens betere relaties opbouwen – met andere dieren, met de aarde en met onszelf? In het slotverhaal ontmoeten we de bejaarde Greta Thunberg en haar kater Sjors. Hoe vergaat het hun in 2084?

De makers: Leyla Ali, Merel Barends, Jolanda van Benthem, B. Carrot, Mina Etemad, Farhad Foroutanian, Aetzel Griffioen, Albert Hennipman, Eva Hilhorst, Frans-Willem Korsten, Nina Mathijsen, Bob Mollema, Gus Moystad, Mark Schalken, Hedy Tjin, Typex, Timon Vader.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.