La Primavera

Uit liefde voor de stiel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
La Primavera

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789083076072, geïllustreerd, 144 blz., February 2021
Formaat: 26.3 (h) x 21.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 823 gram.

Uitgever: De Deeluitgeverij

serienaam/reeks: Bahamontes

redactie: Jonas Heyerick

beschrijving

50 Jaar geleden verongelukte de regerende wereldkampioen Jean-Pierre Monseré. We nemen u op die fatale maartse maandag in 1971 mee in het hoofd van Jempi - of Pierre, zoals zijn vriend Roger De Vlaeminck hem noemde.

Dat Fabio Jacobsen zijn val nog wél kan navertellen, mag een mirakel heten voor iedereen die de gruwelijke beelden uit de Ronde van Polen gezien heeft. Een half jaar na die bijna-doodsmak ontving hij ons in de Zuid-Hollandse polders.

We bestoken u niet een prettige dosis Poggio’s. Vier in totaal. We beklommen niet alleen de Via Duca d’Aosta in San Remo. maar ook de Bergstraat, het Grasbos en de Lindestraat, alias de Poggio’s van Koekelare, Diest en Maldegem. Al mag u tegen die laatste ook de Moggio zeggen.

Twaalf regenboogtruien en twee olympische gouden medailles verzamelde Marianne Vos. Na een woelig decennium is het fenomeen uit Babyloniënbroek klaar voor een nieuwe lente bij het succesteam van Jumbo-Visma.

La Primavera mag dan officieel de lente aankondigen, af en toe heeft de laatste geen goesting om buiten te komen. De edities van 1910 en 2013 zullen door helse winterprikken onvergetelijk blijven. Polaire vortex, iemand ?

En ook nog: een wandeling in het Kuurne van wielerkunstenaar Nesten, het après-koersleven van Pippo Pozzato en de fenomenale roaring twenties van Constante Girardengo.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.