De Schatten in het Bos

Odile Kransky-Jans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Schatten in het Bos

gebonden: € 14.99

ISBN: 9789083075877, geïllustreerd, 48 blz., November 2020
Formaat: 22.0 (h) x 21.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 369 gram.

Uitgever: de groene uitgever

serienaam/reeks: ToddlerTales

illustrator: Elisabeth Pavon Rymer-Rythen; Lilla Vincze

trefwoorden: bos diversiteit konijn prentenboek

beschrijving

Ga mee op avontuur met Aveline, Konijn en ijsbeer.
IJsbeer is zijn huis kwijt en het drietal gaat samen op zoek naar een nieuwe plek voor hem. Tijdens hun tocht vinden ze allerlei schatten.
Kinderen leren op subtiele wijze hoe iedereen anders is: mensen, bomen en dieren. Daarbij is er een luchtige uitleg over de smeltende ijskappen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Met liefde gemaakt, voor alle kinderen.
Er is geen twijfel over mogelijk. Onze kleinsten vinden het geweldig als je ze boeken voorleest. Maar het vinden van boeken die hen inspireren om het natuurbewustzijn in hun leerreis te brengen, vond ik lastig.

Er zijn veel van dit soort boeken voor oudere kinderen. Ik had het gevoel dat dit soort verhalen ontbraken voor de kleintjes. Dus besloot ik deze verhalen zelf te schrijven.


Missie
Het was mijn missie om een manier te vinden om de avonturen van mijn eigen kleuterdochter weer te geven en tegelijkertijd een realistisch beeld te geven van de wereld en de natuur.

Ik was op zoek naar een doel als het gaat om het integreren van klimaatvriendelijke acties in mijn leven en ik zou ook onze kleintjes willen aanmoedigen om dit te doen. Deze reeks boeken zijn het resultaat.

Het zijn verhalen over kinderen die magische avonturen beleven, wat resulteert in het vinden van speelse manieren om deze wereld te verkennen. In elk boek krijgen onze kleintjes in de praktijk toe te passen leuke weetjes. In deze uitdagende tijden keek ik in mezelf en vond wat ik graag doe.

Dromen
Met deze voorleesboeken combineer ik de natuur met avontuur en verbeeldingskracht. Ik vind het heel leuk om te zien hoe de kleuters in de verhalen elk verhaal droomt, droomend langs de dromen waar ik van droomde en met haar.

Ik ben zo blij om deze reis te delen en jou wellicht te helpen jouw kleuter en jonge lezer beter te begrijpen.


Mag jouw innerlijke kind je altijd door het leven dragen!

Odile Kransky-Jans
toelichtingIn het boek “De Schatten in het Bos” worden (mee)lezers meegenomen op een avontuur van een klein meisje, haar konijn en een ijsbeer. Ze vinden allemaal schatten van hazelnoten en een weerstation tot een voorraadboom.

Ga mee op avontuur met Aveline, Konijn en ijsbeer.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.