Doorleven van Nieuw Organiseren

Verhalen en bespiegelingen uit de Community of Practice Nieuw Organiseren

Jan Smit; Guido van de Wiel; Georgette Kempink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Doorleven van Nieuw Organiseren

paperback/ gebrocheerd: € 22.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083067216, geïllustreerd, 160 blz., May 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 279 gram.

Uitgever: Broosz

illustrator: WeAreBold

bewerkt door: Rinus Vermeulen; Scribent

beschrijving

Met het boek dat u nu in handen heeft, is een trilogie compleet geworden. Eerder verschenen Pionieren naar Nieuw Organiseren (2014) en De binnenkant van Nieuw Organiseren (2018). Tezamen geven deze drie bundels een beeld van de praktijkontwikkeling van Nieuw Organiseren over de periode van zes jaar (2014 tot 2020).

Deze publicatie bevat een weerslag van de lessen en inzichten, gedeeld en ontwikkeld in de Community of Practice Nieuw Organiseren. De verzamelde verhalen beschrijven stuk voor stuk zoektochten van mensen die ervoor gekozen hebben om de menselijke maat centraal te stellen in hun dagelijkse, uitdagende werk. Openhartig vertellen de deelnemers wat hun belevingen en ervaringen zijn met het werken vanuit Nieuw (Rijnlands) Organiseren; ook laten zij zien hoe zij verschillende worstelingen en uitdagingen die daarbij komen kijken hebben doorleefd. De persoonlijke praktijk- en veranderverhalen, ingeleid en geduid door Jan Smit, worden verrijkt met bijdragen van bestuurders Fieke van Deutekom (Kalorama) en Ruth Maas (Zorgcentra De Betuwe), Tweede Kamerlid René Peters, Irene Vella, Lenette Schuijt en Jaap Peters. Doorleven van Nieuw Organiseren is interessant voor iedereen die – kort of al langer – bezig is met een transformatie van Oud naar Nieuw Organiseren, met een omslag van hiërarchische naar horizontale sturing of met de kanteling van controle naar vertrouwen.

Georgette Kempink en Jan Smit, initiatiefnemers van de Community of Practice Nieuw Organiseren, en Guido van de Wiel, schrijver, waren eindverantwoordelijk voor de samenstelling en eindredactie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.