Zwerkbal & ander quarantaineleed

student en docent in tijden van corona

Marijke Kolk; Noah Moeys; Xander Zwemstra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zwerkbal & ander quarantaineleed

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789083065618, 69 blz., July 2020
Formaat: 17.3 (h) x 12.3 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 77 gram.

Uitgever: Uitgeverij Blooming

beschrijving

Nu de hogescholen en universiteiten gesloten zijn, zijn studenten gedwongen thuis te studeren en docenten om vanuit huis les te geven; een hele uitdaging. Wat doet het met je als je jong bent en je niet meer met vrienden in de kroeg kunt afspreken of als je als docent bijna geen collega’s meer ziet?

In deze bundel columns laten Xander Zwemstra (1997) en Noah Moeys (1997), beiden student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, én docent/journalist Marijke Kolk (1971) zien hoe dat is, (over)leven in coronatijd.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marijke Kolk (1971) is journalist en bladenmaker. Zij schrijft voor diverse tijdschriften over psychologische onderwerpen en was columnist bij het AD. Daarnaast is zij docent op de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze is auteur van het boek Waterkind (2015) en coauteur van Blootgelegd (2019).

Noah Moeys (1997) is freelance journalist, studeert Culturele antropologie en Journalistiek. Binnen de journalistiek legt Noah de focus op klimaat en mensenrechten. Eerdere artikelen van haar verschenen in The Guardian en de NRC.

Na gewerkt te hebben als meubelmaker, (festival)barman en content-marketeer, begon Xander Zwemstra (1997) in 2019 aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Voor Trajectum schrijft hij een tweewekelijkse column.
toelichtingIn Zwerkbal & ander quarantaineleed schetsen docent Journalistiek Marijke Kolk en haar studenten Noah Moeys en Xander Zwemstra aan de hand van vijftien columns het leven in tijden van corona. Wat doet het met je als je jong bent en je niet meer met vrienden in de kroeg kunt afspreken of als je als docent bijna geen collega’s meer ziet? Een boekje over quarantaine-ups en -downs, over creativiteit, veerkracht en een onzekere toekomst…
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.