Dutch Looks Mixed

What's in a Face

Patricia Brouwer; Anneke van Dijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dutch Looks Mixed

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083065588, geïllustreerd, 128 blz., October 2020, Engels
Formaat: 21.1 (h) x 17.3 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 656 gram.

Uitgever: Komma, Uitgeverij

beschrijving

‘Dutch Looks Mixed’ is een interactief boek, leuk voor jong en oud. In dit boek vind je meer dan 100 portretten - of eigenlijk ‘historische selfies’ - van de grote Meesters uit de collectie van het Rijksmuseum. De behoefte om onszelf te vereeuwigen bestaat al eeuwen. In die zin is er niet veel veranderd.

Elk portret is door Patricia Brouwer en Anneke van Dijk opgedeeld in drie delen, waardoor er oneindig veel variaties ontstaan van nieuwe samengevoegde portretten. Diverse rangen en standen, leeftijden, genders en culturen worden gemixt. Zo ontstaan er nieuwe ultra-multi-culturele portretten. Niet alleen is ‘Dutch looks mixed’ een speels boek, ook confronteert het ons met de vooroordelen over verschillen en overeenkomsten tussen mensen op basis van uiterlijk. What’s in a face?

Daarnaast doet ‘Dutch Looks Mixed’ ons vragen stellen. We zien hoe haardracht, kleding en make-up er een paar eeuwen geleden heel anders uitzag. Maar zijn er naast uiterlijkheden ook nog andere dingen verandert en is er een wezenlijk verschil? Wat zal er bijvoorbeeld gebeuren met onze portretten? Vereeuwigen wij ons in de digitale media of vervagen onze pixels na verloop van tijd? Worden sociale media de nieuwe Eregalerijen van de toekomst? Hebben onze portretten dezelfde waarde? De tijd zal het leren…

Achterin het boek zijn de originele schilderijen afgebeeld inclusief een korte omschrijving en een code. Met deze code kan meer informatie worden opgezocht op rijksstudio.nl (onderdeel van het Rijksmuseum).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.