De ravage van tien jaar Rutte

Thierry Baudet; Paul Frentrop

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De ravage van tien jaar Rutte

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789083063041, geïllustreerd, 136 blz., December 2020
Formaat: 21.3 (h) x 13.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 212 gram.

Uitgever: Amsterdam Books

beschrijving

De afgelopen tien jaar is roofbouw gepleegd op ons land. De verschillende coalities van VVD, CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie waaraan Mark Rutte leiding gaf kozen voor records aan immigratie, honderden miljarden aan 'klimaatbeleid' en steeds maar meer macht voor de EU. De lasten stegen naar ongekende hoogtes en de publieke sector werd verwaarloosd. Over de hele linie viel ons land ten prooi aan een duizelingwekkend aftakelingsproces: ziekenhuisbedden werden wegbezuinigd, de thuiszorg werd uitgekleed, het onderwijs holde achteruit, de aangiftebereidheid daalde, de woningnood rees de pan uit en agrariërs werden structureel weggepest. Omdat het referendum werd afgeschaft konden burgers niet eerder aan de bel trekken: maar op 17 maart 2021 hebben ze de kans te kiezen voor verandering.

In deze genadeloze analyse van DE RAVAGE VAN TIEN JAAR RUTTE laten Thierry Baudet en Paul Frentrop zien dat er een andere weg is. Ze schetsen een land dat weer kiest voor de eigen mensen en de eigen tradities, dat stopt met het open grenzenbeleid, de onzinnige duurzaamheidsagenda en de financiering van de schulden van Zuid-Europa. Een land dat investeert in zorg, onderwijs en veiligheid. Dat voldoende woonruimte biedt voor iedereen en de koopkracht voor alle werkenden en gepensioneerden herstelt. Het biedt kortom het alternatief waaraan ons land meer dan ooit behoefte heeft.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mr. Dr. Thierry Baudet (1983), jurist en historicus, werkte op verschillende universiteiten, schreef voor NRC Handelsblad en Elsevier Juist en was redactieadviseur van Buitenhof. Hij publiceerde meer dan tien boeken, waaronder twee romans, een inleiding in de klassieke muziek en de bestseller De Aanval op de Natiestaat. In 2014 richtte hij de denktank Forum voor Democratie op, waarvoor hij sinds 2017 fractievoorzitter is in de Tweede Kamer.

Dr. Paul Frentrop (1954), voormalig hoogleraar Corporate Governance and Capital Markets, bekleedde talloze functies in de financiële wereld en was daarvoor werkzaam als journalist bij NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad. Hij schreef verschillende boeken over historische en filosofische thema’s, variërend van de Verenigde Oost Indische Compagnie tot de Verlichting. Hij is fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer.
toelichtingIn De ravage van 10 jaar Rutte leggen Thierry Baudet en Paul Frentrop genadeloos de roofbouw die de afgelopen tien jaar is gepleegd op ons land bloot. Vervolgens presenteren ze de FVD-plannen voor politiek, economisch en cultureel herstel.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.