Arty

Kunstenaar, dienstbode, minnares

Henriëtte de Smet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Arty

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789083056630, 224 blz., October 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 373 gram.

Uitgever: Iskander Uitgevers

beschrijving

Arty noemt ze zich. Als bedeesd meisje uit de provincie gaat ze in betrekking bij een welgesteld Amsterdams echtpaar. Hij is docent aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten en zelfzuchtig, mevrouw is morfine-verslaafd. Hij onderkent Arty's teken- en schildertalent, zij wordt zijn minnares. Ze raakt betrokken bij de vrouwenbeweging in het begin van de twintigste eeuw. En Arty wordt beschuldigd van brandstichting. Dat heeft vergaande gevolgen en het gooit haar hele leven overhoop.


Henriëtte de Smet was televisiemaker. Tegenwoordig werkt zij als tekstschrijver. Ze heeft inmiddels een aantal feelgoodromans op haar naam. Arty is haar tweede historische roman.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Henriëtte de Smet was theater- en televisiemaker, maar verruilde dat vak succesvol voor dat van auteur. Arty is haar tweede historische roman.inhoudsopgaveArty noemt ze zich. Als bedeesd meisje uit de provincie gaat ze in betrekking bij een welgesteld Amsterdams echtpaar. Hij is docent aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten en zelfzuchtig, mevrouw is morfine-verslaafd. Hij onderkent Arty's teken- en schildertalent, zij wordt zijn minnares. Ze raakt betrokken bij de vrouwenbeweging in het begin van de twintigste eeuw. En Arty wordt beschuldigd van brandstichting. Dat heeft vergaande gevolgen en het gooit haar hele leven overhoop.toelichtingHenriëtte de Smet geeft je een historisch verantwoord kijkje in de rol van de vrouw aan het begin van de 20ste eeuw en laat je toch even wegduiken in een heerlijke roman.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.