Morgen stap ik eruit

Wil je er alsjeblieft bij zijn?

Blomster

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Morgen stap ik eruit

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083048505, 240 blz., December 2020
Formaat: 21.7 (h) x 13.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 328 gram.

Uitgever: Blomster

redactie: Laurens Tieleman; Jet Hopster

beschrijving

In Morgen stap ik eruit blikt Linde terug op de strijd die ze leverde samen met haar manisch depressieve echtgenoot Wester. Uiteindelijk is er voor hem nog maar één uitweg. Hij regisseert zelfstandig en in overleg met enkele naasten zijn dood en vraagt Linde erbij te zijn. Maar hoe laat je iemand die je lief is los?

Vervolgens wordt zij beschuldigd van moord en hulp bij zijn zelfeuthanasie. Hoe meer mensen zich van haar afkeren hoe meer geheimen ze van Wester ontdekt, tot aan een schaduwweduwe toe.
In grote verwarring zoekt ze naar de achtergronden die leidden tot Westers suïcide, nog steeds een groot taboe in onze samenleving. Ze beschrijft hoe het is om te leven met een partner met psychiatrische problemen, over de verschillen van inzicht over zijn zelfdoding en de ingrijpende gevolgen voor haar, haar gezin, familie en vrienden.

Linde laat met dit ontroerende verhaal het belang zien van het blijven delen wat ons in gedachten zo bezighoudt. Juist bij de mensen die dichtbij staan en die we het hardste nodig hebben, schrikken we terug voor het eerlijke gesprek.
Het openhartige en noodlottige verhaal, over een liefde zonder einde, kan een middel zijn om te praten met of over mensen in rouw, mensen met een doodswens of mentale problemen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Blomster koos ervoor om onder pseudoniem te schrijven omdat zij, en iedereen om haar heen, genoeg heeft geleden, geworsteld en overwonnen. Wat haar betreft is het beter om met buitenstaanders slechts 'wijsheid' te delen, zonder privacy prijs te geven. inhoudsopgaveINHOUD

Voorwoord
1. Zondag
2. Wester
3. Burn-out
4. Oostenrijk
5. De Veluwe
6. Op een kier
7. Poging
8. Vijftig
9. Afscheid
10. Rouw
11. Smaad en laster
12. Schrijven
13. Visite
Dankbaar
toelichtingEen beklemmend, aangrijpend en hartverscheurend boek. Een boek dat zich tijdens het lezen direct lijkt te lenen voor een verfilming.(Ingrid Willems in het AD 10-01-21)recensie citaatOnder pseudoniem beschrijft een vrouw haar huwelijk met een vanaf het eerste moment sterk narcistische man. In de jaren daarna verbaas je je erover dat zij subassertief met deze enorm egocentrische man kan samenleven. Behalve de narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft hij ook afwisselend manische en depressieve perioden. Hij manipuleert en vernedert haar en de omgeving, ook met suïcidaal gedrag. Tenslotte, volledig geënsceneerd, suïcideert hij zich en heeft ook de begrafenis georkestreerd. Er zijn behalve zijn gezin en een schaduwweduwe nog vele leugens in zijn leven. Over zijn graf heen manipuleert hij de schrijfster ieder uur van haar leven totdat zij na acht jaar haar huwelijk en haar man van zich af begint te schrijven. Een aangrijpend, in eigen beheer uitgegeven boek waarbij je je telkens afvraagt hoe dit zover heeft kunnen komen. Gelukkig heeft het schrijven haar geholpen bij de rouwverwerking.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.