De Trainingsachtbaan

Eenvoudig trainen met blijvend resultaat

Arie Speksnijder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Trainingsachtbaan

gebonden: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083046136, geïllustreerd, October 2020
Formaat: 24.9 (h) x 17.6 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 630 gram.

Uitgever: Het Boekenschap

illustrator: Gerard Teuben

trefwoorden: didactiek train de trainer trainen trainer training

beschrijving

Een presentatie is nog geen training en een dag vol leuke werkvormen evenmin. Wat is dan wel een goede training? Welke werkvormen kies je en hoe bouw je de training op? Hoe sluit je met jouw training aan bij de deelnemers en hun vragen? Welke leerstof behandel je en wat kun je beter weglaten?

Iedere trainer heeft zo zijn eigen aanpak en favoriete werkvormen. Maar wat werkt nu echt? Wat is de kern van het trainersvak? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen vanuit een verrassend eenvoudige en inspirerende visie op het trainersvak.

Met de Trainingsachtbaan heb je een praktisch model in handen voor het ontwerpen en uitvoeren van trainingen. Stap voor stap ontdek je hoe je deelnemers mee kunt nemen in de Trainingsachtbaan en hoe je met jouw trainingen een blijvend resultaat kunt bereiken.

Ben Tiggelaar, schrijver, docent en gedragswetenschapper: “Arie houdt het praktisch, helder en eenvoudig.”

René Pennings, adviseur Hoogheemraadschap en VNG: “De Trainingsachtbaan laat zien dat oefenen leuk en spannend kan zijn.”

Bart van den Belt, spreker, trainer en auteur: “Dit is zo’n boek waarvan je denkt: had ik het tien jaar geleden maar gelezen.”

Arie Speksnijder is opleidingsadviseur en opleider van trainers. De Trainingsachtbaan is het resultaat van zijn jarenlange praktijkervaring als docent, adviseur, coach en trainer. Arie is gecertificeerd als Mastertrainer NOBTRA door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers en is genomineerd voor de titel ‘Trainer van het jaar 2020/2021’.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Arie Speksnijder (Bergambacht, 1977) is sinds 2010 zelfstandig opleider van trainers.

Arie studeerde in 1999 af aan de pabo en werkte daarna zes jaar in het basisonderwijs op verschillende scholen. In 2005 maakte hij de overstap naar een ggz-instelling waar hij cliënten begeleidde bij studie en re-integratie tijdens hun behandeling. In 2007 werd Arie opleidingsadviseur en trainer voor het personeel binnen deze ggz-instelling. In 2009 rondde hij de studie Opleidingskunde (nu: Learning and Development in Organisations) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen af. Tijdens deze studie leerde Arie met de brede blik van een opleidingsadviseur naar het trainersvak kijken.

Arie heeft meestal meer ideeën dan er in een baan passen en daarom stapte hij op 25 januari 2010 naar de Kamer van Koophandel om zijn bedrijf Bridge2learn in te schrijven. Wat begon als een leuk experiment naast een baan in loondienst groeide uit tot een serieuze onderneming. In 2014 nam Arie ontslag als opleidingsadviseur en werd hij fulltime zelfstandig trainer met als belangrijkste doel het opleiden van trainers. Daarnaast gaf Arie trainingen in Motiverende Gespreksvoering en timemanagement.

De rode draad in de loopbaan van Arie is zijn missie: mensen stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling. Vanuit die missie hebben didactiek (hoe leren mensen) en psychologie (hoe werkt gedrag) zijn bijzondere interesse. Hij ziet deze twee vakgebieden als een ondeelbare eenheid: leren speelt zich niet alleen af in het hoofd, maar wordt ook zichtbaar in gedrag. Voor Arie is dit meer dan een abstracte waarheid. Hij past dit dagelijks toe in zijn leven.

Arie is lid van de internationale vereniging Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT) en is gecertificeerd als Mastertrainer door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA). Hij kreeg in 2015 een eervolle vermelding bij de verkiezing ‘Trainer van het jaar’ vanwege de aanbevelingen van klanten. Tijdens de afronding van dit boek werd bekend dat Arie in 2020 opnieuw is genomineerd voor de titel ‘Trainer van het jaar’ omdat hij tijdens de coronacrisis honderden trainers heeft geholpen om van onlinebijeenkomsten echte trainingen te maken.

Arie woont met zijn gezin aan de rand van het dorp Bergambacht in het groene hart van Zuid-Holland. Hij houdt van inspirerende gesprekken onder het genot van goed eten en drinken. Als hij niet aan het werk is, zie je hem vaak wandelen door de polder of werken in zijn moestuin. Waar hij ook is en wat hij ook doet, hij leeft overal zijn motto: “Altijd bezig, nooit haast.”

Informatie over de trainingen van Arie kun je vinden op de websites www.trainingsachtbaan.nl en www.train-de-trainer.com. Hij biedt open trainersopleidingen aan en geeft maatwerktrainingen aan trainers in organisaties.
inhoudsopgaveVoorwoord Ben Tiggelaar
Inleiding
1. Eenvoudig trainen
2. De Trainingsachtbaan
3. Onderzoek wat je kunt trainen
4. Selecteer de theorie en ontwerp duidelijke doelen
5. Ontwerp de Trainingsachtbaan
6. De voorbereiding
7. De introductie
8. Uitleggen en voordoen
9. Verwerken en oefenen
10. Feedback en reflectie
11. De combinatieoefening
12. Het implementatieplan
13. De toepassing
14. Evalueer de training
Dankwoord
Over de auteur
Literatuurlijst
toelichtingEen presentatie is nog geen training en een dag vol leuke werkvormen evenmin. Wat is dan wel een goede training? Welke werkvormen kies je en hoe bouw je de training op? Hoe sluit je met jouw training aan bij de deelnemers en hun vragen? Welke leerstof behandel je en wat kun je beter weglaten?

Iedere trainer heeft zo zijn eigen aanpak en favoriete werkvormen. Maar wat werkt nu echt? Wat is de kern van het trainersvak? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen vanuit een verrassend eenvoudige en inspirerende visie op het trainersvak.

Met de Trainingsachtbaan heb je een praktisch model in handen voor het ontwerpen en uitvoeren van trainingen. Stap voor stap ontdek je hoe je deelnemers mee kunt nemen in de Trainingsachtbaan en hoe je met jouw trainingen een blijvend resultaat kunt bereiken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.