Het zwaartekrachtprobleem

Zeven sciencefictionverhalen

Antoni Dol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het zwaartekrachtprobleem

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789083044040, 190 blz., December 2019
Formaat: 20.8 (h) x 14.7 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 282 gram.

Uitgever: io

fotografie: Yvette Zellerer

illustrator: Syd Mead

beschrijving

Zeven sciencefictionverhalen van Nederlandse bodem

De nieuwe keten - Een nieuwe logistieke wereld, zwermintelligentie bij drones en de wraak van een slachtoffer van innovatie.
Onzichtbare vrienden - Een onzichtbaar vriendje die een sciencefictionschrijver adviseert is opeens weg. Maar die schrijver is niet gek …
Het zwaartekrachtprobleem - Een oude dame heeft moeite met accepteren in een toekomst met snelle zwevers en geavanceerde medische procedures.
Louter mijn gedachten - De mogelijke gevolgen van een op hol geslagen kunstmatige intelligentie voor het lot van gedigitaliseerde hersenen.
Unboxing Helena - De onthulling van het ware verhaal achter de herinneringen van een biomechanische vrouw, die gevonden wordt in een doos op zolder.
De graveyard orbit - Hoe overleef je een moordenaar die als verstekeling opduikt op een scrapperschip in de vuilnisbelt van de ruimtevaart?
Ontwijk een asteroïde - Een buitenaardse sport met kosmische proporties en catastrofale consequenties in een wereld geregeerd door kunstmatige intelligenties.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Antoni Dol (1963) is afgestudeerd als illustrator, studeerde reclame en was 3 jaar freelance illustrator. Hij was 20 jaar werkzaam in de IT voor bekende Nederlandse bedrijven.
Antoni schreef columns en artikelen voor in- en externe publicaties en tijdschriften over webdesign. Hij schreef handboeken over XAML, Silverlight en Interactieontwerp.
Antoni Dol schrijft sciencefictionverhalen in de nabije toekomst en op Aarde, waarbij falende techniek van invloed is op mens en maatschappij. Daarnaast schrijft hij verhalen die afspelen in een toekomstige maatschappij en de gevolgen van problemen die daarin kunnen ontstaan.
inhoudsopgave001 - De nieuwe keten
031 - Onzichtbare vrienden
040 - Het zwaartekrachtprobleem
073 - Louter mijn gedachten
078 - Unboxing Helena
108 - De Graveyard Orbit
135 - Ontwijk een asteroïde
recensie citaatEen aanrader voor SF-liefhebbers
De verhalen zijn zorgvuldig opgebouwd, met wendingen die ik niet zag aankomen. Soms is er een thrillerachtige structuur. De verhalen raakten mij […] vooral op een intellectueel niveau.
De auteur heeft een behoorlijke woordenschat, waardoor het lezen een prettige ervaring is. Deze bundel is een aanrader voor SF-liefhebbers, [als het je] te doen is om de intellectuele kanten van het genre, en interessante speculatie op de grenzen van de huidige technologie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.