AUTONOOM

Je moet het in je eentje oplossen.

Antoni Dol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
AUTONOOM

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083044033, 227 blz., August 2020
Formaat: 20.8 (h) x 14.7 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 329 gram.

Uitgever: io

fotografie: Yvette Zellerer

illustrator: Cécile Lhuissier

trefwoorden: buitenaards, alien, area 51, software, hardware

beschrijving

De talentvolle programmeur Tobias Tolvanen wordt op klaarlichte dag door Chinezen van de straat geplukt en in een busje gepropt. Voor de softwarespecialist is dat het begin van een onmogelijke opdracht die hij niet kan weigeren. Er is maar één voorwaarde. Hij moet zijn opdracht zelfstandig oplossen.
Tobias krijgt beschikking over een keet in een geheim militair complex, voorzien van een gloednieuw autonoom computersysteem met militaire kunstmatige intelligentie. Als hij tijdens zijn briefing hoort dat hij geen Chinese maar buitenaardse software moet decoderen, twijfelt hij of dat wel kan. Hij krijgt alleen de opnames van de berging van een buitenaardse ontsnappingscapsule en het geluid van het baken dat die capsule uitzond. Maar waar is de ontsnappingscapsule zelf en de software die hij moet decoderen?
Zijn pogingen om tot de waarheid door te dringen, brengen hem in contact met een hardwarespecialist en een vertaalster die niet de waarheid spreekt. Samen ontdekken ze de werking van de capsule en de software en dat leidt tot een onverwachte ontknoping. Lukt het Tobias om zijn opdracht tot een goed einde te brengen?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Antoni Dol (1963) is afgestudeerd als illustrator, studeerde reclame en was 3 jaar freelance illustrator. Hij was 20 jaar werkzaam in de IT voor bekende Nederlandse bedrijven.
Antoni schreef columns en artikelen voor in- en externe publicaties en tijdschriften over webdesign. Hij schreef handboeken over XAML, Silverlight en Interactieontwerp.
Antoni Dol schrijft sciencefictionverhalen in de nabije toekomst en op Aarde, waarbij falende techniek van invloed is op mens en maatschappij. Daarnaast schrijft hij verhalen die afspelen in een toekomstige maatschappij en de gevolgen van problemen die daarin kunnen ontstaan.
inhoudsopgaveAutonoom
Proloog De selectie
1 De presentatie
2 De conferentie
3 De werkplek
4 Het proces-verbaal
5 De opdracht
6 De hardwaredivisie
7 De doorbraak
8 Het register
9 De donut
10 De afdrukken
11 Het symbool
12 De zoekactie
13 De coördinaten
14 De waarschuwing
15 Het noodsignaal
16 De astrobiologe
17 De krijgsraad
18 De autoband
19 Het vertrek
20 Het advies
21 Het tijdstip
22 Het bericht
23 De bezoeker
24 De aansluiting
25 De stapjes
26 De invasie
27 De ontmoeting
28 De koepel
29 De projectielen
30 De familie
31 De uitlevering
32 Het vriendje
Epiloog De evaluatie
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.