Georgië en Armenië reisgids magazine

Georgië en Armenië bezienswaardigheden, achtergrondartikelen, reisverhalen en handige tips.

Godfried van Loo; Marlou Jacobs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Georgië en Armenië reisgids magazine

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083042718, geïllustreerd, 148 blz., February 2020
Formaat: 29.8 (h) x 21.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 641 gram.

Uitgever: REiSREPORT

serienaam/reeks: REiSREPORT reisgids magazines

fotografie: Marlou Jacobs; Godfried van Loo

trefwoorden: armenie armenië georgie georgië kaukasus magazine reisgids reisgidsen reisreport

beschrijving

Extra dikke en speciale uitgave met omdraai-cover, waar Georgië en Armenië in één reisgids magazine zijn samengevoegd. Bezienswaardigheden, achtergrondartikelen, uitvoerige reportages, reisverhalen en praktische actuele tips voor reizigers.


Het bijzonder complete en actuele Georgië en Armenië reisgids magazine is speciaal gemaakt voor de nieuwsgierige reiziger. De reiziger die meer wil weten over cultuur, geschiedenis en mensen en voor wie de reis al ver vóór vertrek begint met inhoudelijke voorbereidingen. Een luxe uitgave van het Nederlandse reisplatform REiSREPORT dat zowel prettig los te lezen is als in combinatie met de gratis REiSREPORT app en video documentaires op www.reisreport.nl .


Georgië en Armenië zijn als reisbestemming nog vrij onbekend, maar kennen een lange geschiedenis. Het is de bakermat van het christendom, de oudste wijn ter wereld komt er vandaan en beide landen hebben door hun ligging tussen Azië en Europa verschillende heersers zien komen en gaan die hun sporen hebben achtergelaten.


Lees in deze bijzondere uitgave meer over de meest uiteenlopende bezienswaardigheden alsook over de rol van het christendom in de regio, de Sovjet-Unie jaren en de verschillende wijnen en wijnregio’s als Kachetië in Georgië en Areni in Armenië. Ontdek de verhalen achter de grotwoningen en grotkloosters van Vardzia, Uplistsikhe, David Gareja en Khndzoresk en de vele kloosters die verspreid door de landen het landschap sieren. Een groot aantal ervan is bekroond met een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst.


De bergachtige Kaukasus is ook onder wandelaars zeer populair en voeren we je met tal van tips door Svanetië, met de plaatsen Mestia en Ushguli, maar ook door Tusheti, Dilijan (het Zwitserland van Armenië), Borjomi en Vashlovani. Ook de keukens van beide landen zijn het waard om naar uit te kijken en we vertellen je meer over de tafelgebruiken met zelfs een aantal recepten om thuis uit te proberen.


Het Georgie en Armenie reisgids magazine bladert als een magazine, maar is net zo goed te ervaren als een geschiedenisboek, een reisgids, reisverhalenbundel, fotoboek... Een uitgave die je op weg helpt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je onvergetelijke reis naar Georgië en/of Armenië.


Bovendien stopt het niet bij de laatste bladzijde. Met de gratis app voor mobiel en tablet vind je bijzondere extra's. Zoals onze informatieve Nederlandstalige video's tot zelfs 360 graden video tours.

Een onmisbaar magazine om in de stemming te komen voor je reis naar Georgië en Armenië, of natuurlijk om cadeau te geven.


TIP: Een introductie video van het magazine is tevens te vinden op www.reisreport.nl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting:met gratis appover de schrijver(s)REiSREPORT is een Nederlandstalig online (www.reisreport.nl) en offline reisplatform voor de geïnteresseerde reiziger, opgericht door Marlou Jacobs en Godfried van Loo. Twee ervaren reizigers met een voorliefde voor bijzondere bestemmingen en een diepere interesse in cultuur, geschiedenis, mensen en natuur.


In exclusieve reismagazines en bijzondere reisboeken documenteert het duo de nog onderbelichte bestemmingen. Met schitterende fotografie, reisverhalen, inhoudelijke reportages en praktische tips. De uitgaven komen bovendien tot leven in uitvoerige video documentaires op reisreport.nl. Eenmaal op reis helpt de REiSREPORT app met actuele en nog meer gedetailleerde informatie. Met naast inhoudelijke artikelen ook persoonlijke ervaringen van zowel Marlou en Godfried, alsook van de REiSREPORT reizigers community.
inhoudsopgave- Een goede voorbereiding
- Handige kaarten
- Inpakken, reisperiodes en wat te verwachten
- Mooie rondreizen uiteengezet
- Bekende plekken in Georgië als Tbilisi, Kutaisi, Vardzia, Mestia, Batumi, Uplistsikhe en Gergeti
- Bekende plekken in Armenië als Jerevan, Khor Virap, Tatev, Dilijan en Echmiatsin
- Minder bekende plekken in Georgië als Tskaltubo, Truso vallei, Borjomi, Juta, Ushguli en Sighnaghi
- Minder bekende plekken in Armenië als de Debed vallei, Zorats Karer, Khndzoresk en Saghmosavank
- Reisverhalen van Nederlandse reizigers
- Hoogtepunten en bergpassen die je gezien wil hebben
- Grotwoningen en grotkloosters
- De verschillende nationale parken en regio’s in beide landen, zoals Kokheti, Vashlovani, Svaneti, Tusheti, Kazbegi, Dilijan, het Sevanmeer en Debed vallei
- Herinneringen aan de Sovjet-Unie
- Geschiedenis van Georgië en Armenië
- De Armeense Genocide
- De rol van het christendom
- Uitvoerige informatie over kloosters, kathedralen, kastelen en forten in beide landen
- Boekentips en ander naslagwerk
- en nog veel meer
toelichtingStart je reis naar Georgië en Armenië met het inhoudelijke reisgids magazine geheel in het teken van deze twee bijzondere landen. Met voorbereidingstips, uitvoerige achtergrondartikelen, reisverhalen van reizigers en reportages van bekende alsook minder bekende plekken. Van de prachtige parken, kloosters en bergpassen nemen we je mee naar de stranden aan de Zwarte Zee in Georgië tot aan grotwoningen in Oost-Armenië en alles ertussenin.


Leer meer over de rol van het christendom, de tijd onder de Sovjet-Unie en natuurlijk de oudste wijn ter wereld. Alles wat je moet weten van Georgie als Armenie in één magazine, verrijkt met prachtige foto's. Het Georgië en Armenië reisgids magazine is een bijzondere en onmisbare uitgave voor de geïnteresseerde reiziger.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.