Voetballiefde zonder grenzen

90 verhalen van de Groundhopper des Vaderlands

Hans Douw

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voetballiefde zonder grenzen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083035543, geïllustreerd, 304 blz., April 2021
Formaat: 20.2 (h) x 14.4 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 404 gram.

Uitgever: Staantribune Media

bewerkt door: Janna ter Meulen

redactie: Joris van de Wier; Jim Holterhuës; Patricia Vogel

beschrijving

Halverwege de jaren zeventig werd Hans Douw (Voorschoten, 1965) verliefd op de voetbalsport. Wat begon als een onschuldige hobby, groeide uit tot een levensproject. Hans raakte in de ban van stadions en reisde over de hele wereld om clubs te bezoeken. Zo groeide hij uit tot de ‘Groundhopper des Vaderlands’. Deze titel kreeg hij tijdens een interview van de presentatoren van NOS Langs de Lijn.

Hans zag duizenden duels in negentig landen op vijf continenten. Dat was niet altijd zonder gevaar. Hij werd gearresteerd door het Russische leger, trok door favela’s en townships en liep op uiteenlopende plaatsen tussen supportersgeweld. Hij voelde de spanning van voormalige oorlogsgebieden, bezocht intense stadsderby’s en stond op de middenstip van het meest noordelijke stadion van Europa.

In 'Voetballiefde zonder grenzen' neemt Douw de lezer niet alleen mee tijdens zijn reizen en avonturen, maar beschrijft hij alles wat bij een stadionbezoek komt kijken. Hij doet dit op een zodanig gepassioneerde en opgewekte manier, dat dit boek leuk is voor alle soorten voetbalfans. Het moet vreemd lopen, wil de liefhebber na het lezen van dit boek geen goedgevulde bucketlist overhouden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatAchternagezeten worden door een herdershond als je in Rusland over een hek klimt om een stadion te bekijken. Of gearresteerd worden in datzelfde Rusland, én ontsnappen, omdat je over een militaire basis loopt op zoek naar een voetbalarena. Hans Douw uit Voorschoten kan er een boek over schrijven. En dat heeft hij ook gedaan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.