Het Podiumbeest

liedteksten, gedichten, korte verhalen, observaties en een scène uit een huwelijk

Mike Meijer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Podiumbeest

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083030708, 176 blz., January 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Sprokkelhout

beschrijving

Tja… zo’n stukje achterop. Dat moet ook natuurlijk. Heb je net uit alle hoeken en gaten de inhoud van dit boek bij elkaar gesprokkeld, oude computers leeg getrokken en laden met handgeschreven liedteksten gevonden, die weer opgetypt en toch nog een paar nieuwe dingen geschreven. Daarna ellenlang denken over de volgorde, of alles wel goed genoeg is en in wat voor lettertype het hoe groot in de binnenkant geknutst moet worden. Laten lezen om de fouten eruit te halen en daarna toch nog wat teksten vinden en een voorkant voor het boek gemaakt. Logo gemaakt voor de uitgeverij en met een crowdfunding geld bij elkaar gebedeld zodat ik niet failliet ben voor ik het boek echt in mijn handen heb. Je hebt het er maar druk mee en dan moet je ook nog iets op de achterkant zetten…

Dus een stukje geschreven en weer weggegooid waarin je vertelt dat je acteert bij het Klokhuis en de Poldervogel speelde in Allstars, dat je hebt gedrumd bij bands als Gruppo Sportivo, Gigantjes en The Scene en dat je als zanger-gitarist tweede bent geworden bij de grote Prijs van Nederland met je toenmalige bandje Rump om langzaam ziek te worden van dat gepronk met eigen en andermans veren en dan ook nog te bedenken dat 99% van de kopers van dit boek (en 100% van de lezers) dat allemaal al weten… Nieuw stukje maken dus!

Ga je als vanouds je eigen werk en verleden knalhard naar de klote relativeren en dingen zeggen als ‘dat het heel knap van deze schrijver is dat hij ondanks die connectie met al die bekende namen toch nog in staat is geweest géén bekende Nederlander te worden’ en ‘dat zal dan wel komen omdat hij contactgestoord en heel lelijk is’. Ook niet goed, opnieuw!

Ga je heel slim beginnen met de regel ‘BRILJANT! Is het nummer waarmee Mike altijd het meest succes heeft als hij…’ er van uit gaande dat veruit de meeste mensen dan alleen dat eerste woord lezen en denken dat ze hier met een meesterwerk te maken hebben. En dan eindigen met een paar zelfbedachte citaten die je heel grappig vindt zoals:

‘Een perfect boek voor op de toilet’ (Sietse Popma-papierfabrikant)

Ik hoor mijn meest kritische vrienden het al zeggen ‘schijtlollig….’ Die kritische vrienden vragen een stukje te schrijven of citaten te leveren dan? Ja, moet ik daar weer op wachten en dan doen ze het niet of te laat. Geen zin an!

Dus vandaar dat er geen stukje achterop dit boek staat…

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.