Vormen van vrede

drie generaties na de bevrijding

Elte Rauch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vormen van vrede

gebonden: € 18.99

ISBN: 9789083018355, 100 blz., April 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 259 gram.

Uitgever: uitgeverij HetMoet

serienaam/reeks: Open Archief

trefwoorden: oorlog trauma identiteit indisch derde generatie

beschrijving

In het kader van 75 jaar Bevrijding bundelde Elte Rauch korte verhalen over het overdraagbare oorlogstrauma van de Tweede Wereldoorlog. Drie generaties na de oorlog toont zij hoe het Indische en het joodse verleden aanwezig blijft, hoe de zoektocht naar identiteit voortduurt en hoe onderdrukking en ongelijkheid nog steeds oorlogsslachtoffers eisen.

Rauchs persoonlijke verhalen leggen het trauma bloot en roepen herkenning op. De bundel roept op tot zachtheid van oordeel, de tijd nemen om verbintenis te voelen en te blijven zoeken naar vormen van vrede.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Elte Rauch (1980) is schrijfster, filosofe en uitgeefster. Ze stelde eerder bloemlezingen samen van verschillende Nederlandstalige en Engelstalige schrijvers en dichters. Ze studeerde en woonde geruime tijd in Engeland, momenteel woont ze in Amsterdam.
toelichtingIn het kader van 75 jaar Bevrijding bundelde Elte Rauch korte verhalen over het overdraagbare oorlogstrauma van de Tweede Wereldoorlog. Drie generaties na de oorlog toont zij hoe het Indische en het joodse verleden aanwezig blijft, hoe de zoektocht naar identiteit voortduurt en hoe onderdrukking en ongelijkheid nog steeds oorlogsslachtoffers eisen.
 
Rauchs persoonlijke verhalen leggen het trauma bloot en roepen herkenning op. De bundel roept op tot zachtheid van oordeel, de tijd nemen om verbintenis te voelen en te blijven zoeken naar vormen van vrede.

recensie citaatEr zit gevoel in Vormen van vrede. Zomaar een zin op pagina 43: 'Een Indonesische vrijheidsstrijder was zijn land trouw, zijn grond, al moest hij daavoor zijn vriendje waarmee hij Sinterklaas had gevierd in het grote koloniale huis de ogen uitsteken'. We leven nu 75 jaar na de bevrijding, driekwart eeuw in vrede. In dat kader schreef Elte Rauch korte, invoelende verhalen vol herinneringen aan haar Indische familie aan de Tweede Wereldoorlog. Die bundelde ze onder de titel Vormen van vrede.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.