Groningen/Grunnen

Huub Oosterhuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Groningen/Grunnen

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789083018324, 30 blz., January 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.9 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 102 gram.

Uitgever: uitgeverij HetMoet

vertaald door: Marten van Dijken

trefwoorden: gaswinning goeddoel groningen streektaal

beschrijving

Vanwege de aardbevingen in Groningen ten gevolge van gaswinning, vatte Huub Oosterhuis het plan op om de provincie Groningen een hart onder de riem te steken. Daarom besloot hij zijn gedichtencyclus Groningen – die hij bijna 60 jaar geleden schreef – opnieuw uit te geven bij Uitgeverij HetMoet , ditmaal in een tweetalige versie. De vertaling werd verzorgd door Marten van Dijken, die eerder de 150 psalmen vrij vertaalde naar het Gronings.
De opbrengst van dit speciale, in boekdruk gedrukte en hand gebonden bundeltje, zal naar de gedupeerden van de aardbevingen gaan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Huub Oosterhuis (1933) is schrijver, dichter en theoloog. Hij is oprichter van debat- en cultuurcentra de Populier (later De Balie), de Rode Hoed en de Nieuwe Liefde in Amsterdam. Ook was hij initiatiefnemer van de voormalige VSB-Poëzieprijs, de School der Poëzie, de producties van Poëzie Hardop, en was hij jarenlang hoofdredacteur van het tijdschrift Roodkoper. In 2006 was hij lijstduwer van de SP. Tot op heden is Oosterhuis betrokken bij Ekklesia Amsterdam. Zijn werk wordt gelezen en gezongen in Nederland, Vlaanderen, Duitsland en de Verenigde Staten.toelichtingSpeciale tweetalige editie: Groningen/Grunnen

Vanwege de aardbevingen in Groningen ten gevolge van gaswinning, vatte Huub Oosterhuis het plan op om de provincie Groningen een hart onder de riem te steken. Daarom besloot hij zijn gedichtencyclus Groningen - dat hij bijna 60 jaar geleden schreef - opnieuw uit te geven bij Uitgeverij HetMoet , ditmaal in een tweetalige versie. Het Gronings werd vertaald door Marten van Dijken in de streektaal.  De opbrengst van dit unieke, boekdruk gedrukte en hand gebonden bundeltje, zal naar de gedupeerden van de aardbevingen gaan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.