Meneer Karig

Martijn In 't Veld

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 9789083016115, geïllustreerd, 64 blz., October 2019
Formaat: 29.7 (h) x 14.6 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 187 gram.

Uitgever: Martijn In 't Veld

beschrijving

Meneer Karig heeft een pen die 320 kilometer ver kan schrijven. Zo is de pen aan Meneer Karig verkocht. Als een 320-kilometer-ver-schrijvende pen. Maar Meneer Karig gaat nergens heen. Meneer Karig schrijft elke dag in hetzelfde schrift.

Meneer Karig kent de woorden in het schrift. Hij kent de taal, hij kent de kleur van zijn pen en de sierlijke slingers van zijn handschrift en hij weet wat voor bloemen daaruit groeien.

Meneer Karig weet niet wat hij zal doen wanneer zijn pen leeg is. Hij zou een reis kunnen maken, ergens naartoe kunnen gaan, 320 kilometer ver weg van zijn schrift en van de bloemen. Ten noorden, ten zuiden, ten oosten of ten westen. En zijn pen begraven om te kijken of daaruit, in die vreemde grond, nieuwe bloemen zullen groeien.

Waarschijnlijk komt Meneer Karig alleen niet verder dan de pennenwinkel op de hoek en koopt hij daar precies dezelfde pen. Een pen waarmee hij nog eens 320 kilometer verder komt in zijn schrift. 320 kilometer: dat zijn een hele hoop bloemen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHet leven van Meneer Karig is klein. Meneer Karig eet en drinkt en slaapt en schrijft soms een gedicht in een schrift. Het schrift is klein. De gedichten zijn klein. Ze passen net in het leven van Meneer Karig. Meneer Karig noemt zijn gedichten bloemen. Meneer Karig houdt van bloemen.
Elke dag vouwt Meneer Karig de bladzijden van zijn schrift open als een lapje grond. Dan denkt hij en schrijft hij en ziet de bloemen groeien. De bloemen groeien naar het gezicht van Meneer Karig.
Als hij de bloemen ziet groeien, voelt Meneer Karig zich de zon. Een gelukkige zon in een klein leven.

Meneer Karig is geschreven en geïllustreerd door Martijn in’t Veld. Het boek is een mengeling tussen dichtbundel en kinderboek, waarin aan de hand van korte poëtische verhalen op aandoenlijke en humoristische wijze verteld wordt over het magere leven van de hoofdpersoon.

Het boek is mede mogelijk gemaakt met behulp van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.