Alles is gevoel

Sofie Smit

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Alles is gevoel

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083015163, 156 blz., March 2020
Formaat: 21.3 (h) x 14.9 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 230 gram.

Uitgever: Sofie Smit - schrijver en boekkunstenaar

trefwoorden: filosofie gevoel persoonlijke ontwikkeling psychologie spiritualiteit zelfbewustzijn

beschrijving

In dit verhaal neem ik je mee naar je gevoel.

'Wat zullen velen blij zijn dat dit geschreven is.' Linda

'Wat een boek! Ik herken zoveel. Beste cadeau ooit.' Meike

Alles is gevoel is een handleiding voor je gevoelsleven.

Sofie Smit is antropoloog en boekkunstenaar. Ze deed onderzoek naar healing en maakte verschillende boeken. Waaronder Het is de Liefde en Het perron. In haar werk vertellen woorden, vormgeving en materialen samen het verhaal. Zo is het omslag van Alles is gevoel gemaakt van linnen en hierdoor is het aaibaar zacht. Het materiaal kan een beetje gaan rafelen, wat ze een leuke bijkomstigheid vindt - ons gevoelsleven is soms net zo kwetsbaar.

www.sofiesmit.nl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sofie Smit is antropoloog en boekkunstenaar. Ze deed onderzoek naar healing en maakte verschillende boeken. Waaronder Het is de Liefde en Het perron. In haar werk vertellen woorden, vormgeving en materialen samen het verhaal. Zo is het omslag van Alles is gevoel gemaakt van linnen en heeft hierdoor een aaibare kaft. Het materiaal kan een beetje gaan rafelen, wat ze een leuke bijkomstigheid vindt - ons gevoelsleven is soms net zo kwetsbaar.
In 2016 gaf ze onder de naam Sofie Heleen van Hapert haar eerste zelf geïllustreerde en handgebonden boek uit: Het is de Liefde, een novelle. Daarna heeft ze vier handgebonden titels uitgebracht waarvan één was tentoongesteld in galerie Ma-Wah in Londen. In 2018 werd haar kortverhaal Waaghals als één van de mooiste vijf verhalen gekozen voor de bundel van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent. Het perron uit 2019 is haar debuutroman. In 2020 gaf ze drie van haar handgebonden titels opnieuw uit, ditmaal in een vernieuwde vorm.
Naast haar schrijfwerk geeft ze workshops in bevrijdend schrijven. Ze woont samen met haar partner en hun twee zonen in Best.
inhoudsopgaveVoorwoord
Inleiding
1. Gevoel: wat is gevoel?
2. We voelen altijd: wat voel ik?
3. Verlangen naar gevoel: wat wil ik?
4. Weerstand tegen gevoel: wat wil ik niet?
5. Alles wat je voelt mag er zijn: wat vind ik van wat ik voel?
6. Uiten en communiceren van gevoelens: wat doe ik ermee?
7. Leren over en van gevoel: wat willen we onze kinderen meegeven en hoe willen we de wereld onderzoeken?
8. Voelen wie je bent: kun je voelen wie je bent?
Uitleiding
Dank
toelichtingIn dit essay neemt Sofie Smit je mee naar je gevoel. Je gevoel dat zo belangrijk is dat het alle aandacht verdient. Omdat het je leidraad is en je vertelt wat waar en echt is voor jou. Omdat gevoelens je inspireren en je de grootste uitdagingen én glorie geven. Omdat gevoelens altijd aanwezig zijn en misschien wel de reden zijn van ons bestaan.

'Ik vond het heerlijk om te lezen. Het gaf me echt een gevoel van steun, het is goed wie ik ben en ik mag gewoon echt zeggen wat ik wil, ook al strookt dat niet met het idee dat ik eerder van mezelf had, van wie ik ‘moest’ zijn. Ik voelde me zachter, lichter worden tijdens het lezen. Wat zullen velen blij zijn dat dit geschreven is.' Linda

Ik wil jou bedanken voor de herkenbare tekst!Wat een boek! Ik herken zoveel en ik ben ook meteen veel bewuster gaan voelen in situaties. Op dit moment zit ik in een fase waarin allerlei gevoelens worden opgeroepen, die ik met behulp van jouw boek leer observeren. Dank daarvoor! Beste cadeau ooit.' Meike
recensie citaatIn dit boek gaat het er vooral om te leren gevoelens toe te laten, niet te verdringen, de vraag te stellen waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Welke gevoelens zijn ons aangeleerd, wat komt vanuit ons eigen binnenste, wat veroordeelt onze cultuur, wat veroordelen we zelf? De schrijfster (1981) is antropologe, maar dit therapeutisch bedoelde boek is allesbehalve een populair-wetenschappelijke verhandeling. De auteur put op bijna elke bladzijde uit eigen ervaringen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.