Tesla

Miskend uitvinder van de moderne tijd

Richard Munson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tesla

paperback/ gebrocheerd: € 21.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083014067, 396 blz., May 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: UitgeverIJ

vertaald door: Robert Neugarten

beschrijving

Hij vond de radio, robots en de afstandsbediening uit. Hij maakte ontwerpen voor de mobiele telefoon, internet en laserwapens. En er staan nog honderden andere patenten op zijn naam. We gebruiken zijn uitvindingen allemaal, maar denken bij ‘Tesla’ vaak alleen aan het automerk.

Nikola Tesla (1856-1943) werd als zoon van een priester geboren in een dorpje op de Balkan en maakte furore in Amerika. Zijn leven lang probeerde Tesla elektriciteit voor iedereen beschikbaar te maken, arbeid met machines te automatiseren en schone energie op te wekken. Hij stierf uiteindelijk ondergewaardeerd en alleen in een hotelkamer in New York.

In Tesla neemt Richard Munson je mee door Tesla’s uitvindproces, hij beschrijft diens strijd met Thomas Edison, en zijn verlangen naar erkenning van zijn werk. Munson vertelt geanimeerd over Tesla’s merkwaardige gewoonten, zoals hoe hij met duiven praatte of voorafgaand aan een maaltijd de kubieke inhoud van het servies berekende. Op basis van Tesla’s eigen brieven, notitieboeken en andere primaire bronnen, combineert Munson het bizarre leven van de uitvinder met de geboorte van de moderne tijd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.