Frankrijk Binnendoor

Loire

Ruud Couwenhoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Frankrijk Binnendoor

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083010618, geïllustreerd, 256 blz., February 2021
Formaat: 24.8 (h) x 17.9 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 794 gram.

Uitgever: eRCeeMedia B.V.

beschrijving

Ben jij toe aan een vakantie om nooit meer te vergeten?

De vallei van de Loire in Frankrijk is een bijzondere streek waar je kunt genieten van rust, ruimte, natuur, bijzondere kastelen, historische dorpen, bruisende stadjes en prachtige wijngaarden. Een wandel- en fietsgebied om van te likkebaarden!

In dit boek stippelt Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven een onvergetelijke reis uit langs de rivier de Loire, die begint bij Orléans en eindigt bij de monding in de Atlantische Oceaan.

Wil je extra genieten van je kostbare vakantiedagen en tips ontvangen die zo van een goede vriend zouden kunnen komen?

IN DIT BOEK LEES JE OOK

tips voor een relaxte reis links of rechts om Parijs naar de Loire;
dagtrips vol verrassingen om de Loirestreek nog beter te verkennen; compleet beschreven tochten voor fietsers en e-bikers;

de bijzondere Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire;

tips van locals en experts om de geheimen van de Loire te ontrafelen;
insidertips voor leuke restaurants en goede wijndomeinen;

hoe je leuke markten, campings en camperplaatsen bij de Loire vindt.

Ruud Couwenhoven reist al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die zijn blogs en e-books lezen op frankrijkbinnendoor.nl of luisteren naar zijn podcasts. Zijn eerste boek, Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk, is een regelrechte bestseller en al twee jaar op rij het bestverkochte reisboek over Frankrijk.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Biografie Ruud Couwenhoven, auteur van:

‘Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk’ en ‘Frankrijk Binnendoor LOIRE’

Ruud Couwenhoven werd op 6 december 1953 geboren in Zaandijk, praktisch tegenover de molens van de beroemde Zaanse Schans. In zijn jeugd was hij in de Zaanstreek diskjockey en op 20-jarige leeftijd verhuisde hij naar Zuid-Limburg voor een carrière in de bankwereld. Maar de muziek en het entertainen van mensen bleven voor hem een grote passie en ook in Limburg begon hij naast zijn baan als bankier een carrière als diskjockey. Begin jaren negentig was hij betrokken bij de eerste uitzending van de radiozender Omroep Stein waar hij verschillende jaren op zondagochtend een nieuwsprogramma presenteerde. Ook presenteerde hij wekelijks een live televisieprogramma. Jaren later bleek deze ervaring van pas te komen voor de podcasts die hij sinds 2017 over Frankrijk maakt.

In 1986 ging hij voor het eerst met zijn gezin met de auto op vakantie naar Frankrijk. Op de terugweg van Bretagne ging het fout bij Parijs en kwam hij in de drukte van de wereldstad terecht. Vanaf dat moment besloot hij om alleen nog maar over de rustige Franse binnenwegen te reizen. Van zijn ervaringen in Frankrijk hield hij dagboekjes bij en die vormden in 1999 de basis voor de website FrankrijkVakantieland.nl. Hierop deelde hij zijn eigen ervaringen en ook veel andere informatie over vakantie vieren in Frankrijk.

Binnen enkele jaren was deze website één van de meest bezochte websites over Frankrijk in Nederland en Vlaanderen en kreeg Ruud regelmatig vragen of hij geen boekje over Frankrijk had. Dat resulteerde in 2004 in de cd-rom Frankrijk Binnendoor waarop zijn reisverhalen, foto’s en tips voor de vakantie in Frankrijk stonden. Na een uitgebreid artikel in Dagblad de Limburger kregen de bezoekersaantallen van de website een enorme boost. In 2009 stopte hij met zijn job als bankier en werd samen met zijn echtgenote Marian ondernemer en ontwikkelde hij tal van bekende websites op het gebied van toerisme en wintersport.

In 2011 bedacht Ruud de website FrankrijkBinnendoor.nl met een uniek concept waarbij de inhoud van de cd-rom alleen voor leden online beschikbaar kwam. Inmiddels kent deze website duizenden leden.

De ervaring uit het verleden met radio- en tv-programma’s en het inspreken van voice-overs voor bedrijfsfilms en commercials kwam hem in 2017 goed van pas toen hij besloot om als eerste in de Benelux podcasts over Frankrijk te maken en die op FrankrijkBinnendoor.nl te publiceren. Inmiddels zijn deze podcasts ook te beluisteren in populaire streaming diensten zoals Spotify, Apple Podcasts en Stitcher.

De laatste jaren kreeg hij ook steeds vaker de vraag of hij geen boek met zijn ervaringen en tips had. In 2018 besloot hij daarom zijn volgers op internet te vragen wat zij in een boek over Frankrijk zouden willen lezen. Dat was voor hem de aanleiding om een bijzonder boek te schrijven waarin de antwoorden staan op veel gestelde vragen over vakantie in Frankrijk. Naast zijn eigen ervaringen staan er ook tips in van locals en van vier experts die hun ervaringen delen op het gebied van wijn, overnachten, lekker eten, cultuur & historie.

Naast al deze tips beschrijft hij in het boek ook zijn ervaringen tijdens een rondreis van 4.100 kilometer dwars door Frankrijk. Want relaxed reizen over de Franse binnenwegen om het ‘andere’ Frankrijk te ontdekken is de passie van Ruud Couwenhoven en die deelt hij graag met anderen. In 2020 besloot hij zijn bedrijf te verkopen en alleen nog over Frankrijk te gaan schrijven en zijn unieke formule van Frankrijk Binnendoor verder uit te breiden. Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die zijn blogs en e-books lezen op frankrijkbinnendoor.nl of luisteren naar zijn podcasts.

Zijn eerste boek, ‘Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk’, is een regelrechte bestseller en al twee jaar op rij het bestverkochte reisboek over Frankrijk. In maart 2021 verschijnt het tweede boek van deze bestseller auteur: Frankrijk Binnendoor LOIRE
toelichtingNa zijn eerste boek, en bestseller, 'Ontdek het andre Frankrijk' heeft auteur Ruud Couwenhoven opnieuw een verrassend boek geschreven. Ditmaal over de prachtige vallei van de Loire die hij op zijn duimpje kent. In zijn eigen stijl neemt hij de lezer mee op een fantische reis door de vallei van Loire. Hij interviewde ook 4 experts die hun tips verklappen waarmee je de geheimen van de Loire kunt ontrafelen. Met compleet beschreven roadtrips en fietstochten laat hij de lezer opnieuw zien hoe je bij de Loire het andere Frankrijk kunt ontdekken. Hij geeft de lezer ook twee alternatieve routes om relaxed naar de vallei van de Loire te reizen en de drukte bij Parijs te vermijden. Het boek wordt afgesloten met een unieke wijnroadtrip boordevol lekkere adresjes, tips om te overnachten, te fietsen bij de Loire en met de leukste markten. De talloze foto's en anekdotes maken van dit boek echt iets bijzonders.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.