Frankrijk Binnendoor

Ontdek het andere Frankrijk

Ruud Couwenhoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Frankrijk Binnendoor

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083010601, geïllustreerd, 256 blz., October 2019
Formaat: 24.7 (h) x 18.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 787 gram.

Uitgever: eRCeeMedia B.V.

trefwoorden: binnendoor brocantes cultuur & historie experts fietsen frankrijk lekker eten markten overnachten roadtrip rondreis vakantie wandelen wijn ...

beschrijving

Wil je weleens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips. 

Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit ‘andere Frankrijk’ te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door dit prachtige land. Maar in dit boek lees je ook over:

- de leukste markten en brocantes van Frankrijk;
- tips van Ruud en locals voor bijzondere ontdekkingen;
- wandelingen en fietstochten;
- hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden;
- experttips over lekker eten, overnachten, cultuur en historie;
- wijnproeven en hoe je een afspraak maakt bij een wijnboer;
- wat dé antwoorden zijn op veelgestelde ‘Frankrijkvragen’.

Ruud Couwenhoven had een 3 voor zijn eindexamen Frans. Toch reist hij al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die zijn reisverhalen en e-books lezen en naar de podcasts op zijn websites luisteren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Biografie Ruud Couwenhoven, auteur van:
 ‘Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk’

Ruud Couwenhoven werd op 6 december 1953 geboren in Zaandijk, praktisch tegenover de molens van de beroemde Zaanse Schans. In zijn jeugd was hij in de Zaanstreek diskjockey en op 20-jarige leeftijd verhuisde hij naar Zuid-Limburg voor een carrière in de bankwereld. Maar de muziek en het entertainen van mensen bleven voor hem een grote passie en ook in Limburg begon hij naast zijn baan als bankier een carrière als diskjockey. Begin jaren negentig was hij betrokken bij de eerste uitzending van de radiozender Omroep Stein waar hij verschillende jaren op zondagochtend een nieuwsprogramma presenteerde. Ook presenteerde hij wekelijks een live televisieprogramma. Jaren later bleek deze ervaring van pas te komen voor de podcasts die hij sinds 2017 over Frankrijk maakt.

In 1986 ging hij voor het eerst met zijn gezin met de auto op vakantie naar Frankrijk. Op de terugweg van Bretagne ging het fout bij Parijs en kwam hij in de drukte van de wereldstad terecht. Vanaf dat moment besloot hij om alleen nog maar over de rustige Franse binnenwegen te reizen. Van zijn ervaringen in Frankrijk hield hij dagboekjes bij en die vormden in 2000 de basis voor de website FrankrijkVakantieland.nl. Hierop deelde hij zijn eigen ervaringen en ook veel andere informatie over vakantie vieren in Frankrijk.

Binnen enkele jaren was deze website één van de meest bezochte websites over Frankrijk in Nederland en Vlaanderen en kreeg Ruud regelmatig vragen of hij geen boekje over Frankrijk had. Dat resulteerde in 2004 in de cd-rom Frankrijk Binnendoor waarop zijn reisverhalen, foto’s en tips voor de vakantie in Frankrijk stonden. Na een uitgebreid artikel in Dagblad de Limburger kregen de bezoekersaantallen van de website een enorme boost en in 2009 stopte hij met zijn job als financier en werd samen met zijn echtgenote Marian ondernemer. Hun bedrijf eRCeeMedia B.V. is inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote uitgever op het gebied van toeristische internetsites.

In 2011 ontwikkelde Ruud de website FrankrijkBinnendoor.nl met een uniek concept waarbij de inhoud van de cd-rom alleen voor leden beschikbaar kwam. Inmiddels kent deze website duizenden leden. Tegenwoordig worden zijn websites met tips over Frankrijk jaarlijks door bijna 1,5 miljoen mensen bezocht.

De ervaring uit het verleden met radio- en tv-programma’s en het inspreken van voice-overs voor bedrijfsfilms en commercials kwam hem in 2017 goed van pas toen hij besloot om als eerste in de Benelux podcasts over Frankrijk te maken en die op FrankrijkBinnendoor.nl te publiceren. Inmiddels zijn deze podcasts ook te beluisteren in populaire streaming diensten zoals Spotify, Apple Podcasts en Stitcher.

De laatste jaren kreeg hij ook steeds vaker de vraag of hij geen boek met zijn ervaringen en tips had. In 2018 besloot hij daarom zijn volgers op internet te vragen wat zij in een boek over Frankrijk zouden willen lezen. Dat was voor hem de aanleiding om een bijzonder boek te schrijven waarin de antwoorden staan op veel gestelde vragen over vakantie in Frankrijk. Naast zijn eigen ervaringen staan er ook tips in van locals en van vier experts die hun ervaringen delen op het gebied van wijn, overnachten, lekker eten, cultuur & historie. Naast al deze tips beschrijft hij ook zijn ervaringen tijdens een rondreis van 4.100 kilometer dwars door Frankrijk. Want relaxed reizen over de Franse binnenwegen om het ‘andere’ Frankrijk te ontdekken is de passie van Ruud Couwenhoven en die deelt hij graag met anderen.
toelichting'Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk' is een bijzonder boek over Frankrijk dat antwoord geeft op veelgestelde Frankrijkvragen met tips van de auteur, locals en 4 experts die hun ervaringen delen op het gebied van overnachten, wijn proeven en kopen, lekker eten en over de cultuur & historie van Frankrijk. Naast deze tips staat er een complete, en dag voor dag beschreven, rondreis in van 4100 kilometer over de Franse binnenwegen. Deze bijzondere roadtrip gaat van Lille langs de kust van Normandië, Bretagne en de Charente-Maritime naar het Franse binnenland via de Gers, Cevennen, Auvergne, Bourgogne en de Franse Ardennen. Dit bijzondere boek over Frankrijk is voor de lezer een bron van inspiratie voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.