Het gelijk van Rechts

Over slavernij, racisme en discriminatie, de kolonialisatie van Afrika, kernenergie en andere wetenswaardigheden

Peter Langendam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het gelijk van Rechts

gebonden: € 18.50

ISBN: 9789083010021, geïllustreerd, 300 blz., July 2020
Formaat: 23.8 (h) x 15.6 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 589 gram.

Uitgever: EL JEIR UITGEVERIJEN BV

redactie: Jeani Hoftijzer; Nanny van Velthoven

beschrijving

In dit imposante boek van Peter Langendam wordt de multiculturele samenleving, het racisme en de discriminatie besproken. Een uitvoerige beschouwing over de slavernij laat zien dat niet alleen in de west, maar dat vooral in zuid oost Azië de rol van de Nederlanders in de slavernij groot is geweest. Toch weet de auteur een lans voor de grootheid en de bijzondere cultuur van de Nederlanders te breken, zonder weg te kijken van de nare kanten van ons koloniaal verleden. Hij beschrijft de situatie in Zuid Afrika en de rol die de Nederlanders daar, door de eeuwen heen, hebben gespeeld. Het kolonialisme in Afrika geeft hij een persoonlijke tint met een boeiend verhaal om de onmacht van het huidige Afrikaanse bestuurlijke systeem duidelijk te maken.
Via de kennis en eigendomsrechten beschrijft deze Nederlandse pionier van de high tech chip-industrie de onmacht van Europa een vuist te maken met de kennis die hier ontstaat, om vervolgens gehakt te maken van de EU en haar onfrisse beweegredenen om naar een superstaat van Europa te bewegen. Wat Hitler en Napoleon niet lukten zou door de verstikkende zogenaamde EU-regels wel doorgang kunnen vinden? Dank zij de Britten en hopelijk de Nederlanders (NEXIT) zal deze verschrikking niet doorgaan. Ook legt Langendam aan de lezer uit, in begrijpelijk proza, hoe kernenergie werkt, waarom warmtepompen onzin zijn en hoe een thorium-kernreactor elektriciteit maakt.
Een must voor uw boekenkast waarbij, naast de historische oorzaken de humor niet ontbreekt en de schrijver oproept een revolutie te starten als we niet in staat zijn de linkse plannen voor een nieuwe wereldorde te stoppen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.