Fascist worden

Michela Murgia

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fascist worden

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789083003764, 96 blz., December 2020
Formaat: 18.0 (h) x 11.5 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 100 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lontano

vertaald door: Manon Smits

beschrijving

Gezien de terugkeer van het fascisme in de politiek, media en maatschappij, zou je denken dat het eenvoudig was. Maar vergis je niet, fascisme is moeilijker dan je denkt. De leiders zijn ervoor naar de universiteit gegaan, en hebben er keihard voor moeten werken. Voor iedereen die genoeg heeft van de lange omweg die democratie heet, is er deze handleiding. Een eenvoudig stappenplan loodst u naar een volwaardige status als fascist.
Met dit tragisch-komisch ironische boekje op zak, vertaald door Manon Smits, zult u de show kunnen stelen bij elke discussie. Eindelijk een oplossing om om te gaan met wie niet wil luisteren. Immers, we hoeven niet alles over onze kant te laten gaan. Bij blijvende onzekerheid vindt u achterin het boekje de handige Fascistometer, waarmee u kunt vaststellen hoe ver u al bent.
“Niet alles is fascisme, maar het fascisme heeft het wonderbaarlijke vermogen om, als we niet continu opletten, alles aan te tasten.”
Michela Murgia is kritisch journalist, novelist en politicus. Ze schreef onder andere een satire over economische uitbuiting, een reisgids over haar geboortestreek Sardinië, en een boek over geweld in Italië tegen vrouwen. Dit bijtend wrange essay verscheen eerder in het Duits, Engels en Spaans.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.