De oorlog van mijn moeder in mij

Een zoektocht naar een liefdevol leven

Marianne des Bouvrie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De oorlog van mijn moeder in mij

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082998986, 222 blz., May 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Blooming

trefwoorden: indonesië jappenkamp naoorlogse generatie psychotrauma trauma tweede generatie oorlogsslachtoffers tweedegeneratieslachtoffers

beschrijving

Hoe vind je je weg naar een liefdevol leven? Voor Marianne, dochter van een in het jappenkamp getraumatiseerde moeder, wordt het naarmate de jaren verstrijken steeds duidelijker dat ze op zoek moet naar haar authentieke zelf om haar eigen vrijheid te verwerven. Een vrijheid die haar moeder lang geleden is afgenomen en die ze helaas nooit meer terug heeft kunnen vinden.

In ‘De oorlog van mijn moeder in mij’ beschrijft Marianne haar persoonlijke, veelal emotionele zoektocht om aan het oorlogsverleden van haar moeder te ontsnappen. Zoals veel van haar generatiegenoten met door de oorlog getraumatiseerde ouders, is ze van jongs af aan verbonden met de verhalen en de verschrikkingen uit het verleden. Omdat ze zo graag de liefde van haar moeder wil voelen, neemt ze het onbewust op zich om haar moeders trauma mee te dragen. Marianne ontwikkelt daardoor in haar vroege jeugd een eigen trauma dat later leidt tot talrijke lichamelijke klachten. Juist die klachten geven haar de ruimte om op onderzoek uit te gaan en het contact te herstellen met haar eigen lichaam en vooral met het vrouw zijn. Het vrouw zijn dat haar moeder zo verafschuwde omdat het haar veel ellende had opgeleverd in het jappenkamp.

‘De oorlog van mijn moeder in mij’ schetst aan de hand van het persoonlijke verhaal van Marianne de lastige weg die veel naoorlogse generatiegenoten afleggen, verlangend naar hun eigen vrijheid. Onderweg naar een lichter en liefdevol leven waarin het familieverhaal, ook door volgende generaties, niet meer als een blok meegedragen hoeft te worden.

‘Marianne’s verhaal is een teken van hoop, een hart onder de riem, voor ieder ander: het is mogelijk om uit de schaduw van getraumatiseerde ouders te stappen, in het licht te gaan staan en jezelf te ontdekken.’
Margriet Wentink, traumadeskundige

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marianne des Bouvrie (1957) is meer dan vijfentwintig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven voordat ze, ook al weer jaren geleden, haar praktijk voor lichaamsgerichte therapie begon. Marianne is, zolang ze zich kan herinneren, een bewuste bewandelaar van het levenspad. Dit heeft er zeker toe bijgedragen dat ze op enig moment voelde dat ze op zoek moest naar haar authentieke zelf om haar eigen vrijheid te verwerven.toelichtingHoe vind je je weg naar een liefdevol leven? Voor Marianne, dochter van een in het jappenkamp getraumatiseerde moeder, wordt het naarmate de jaren verstrijken steeds duidelijker dat ze op zoek moet naar haar authentieke zelf om haar eigen vrijheid te verwerven.

In ‘De oorlog van mijn moeder in mij’ beschrijft Marianne des Bouvrie niet alleen deze persoonlijke, veelal emotionele zoektocht, maar schetst ze ook de lastige weg die veel naoorlogse generatiegenoten afleggen, verlangend naar hun eigen vrijheid. Onderweg naar een lichter en liefdevol leven waarin het familieverhaal, ook door volgende generaties, niet meer als een blok meegedragen hoeft te worden.

‘Marianne’s verhaal is een teken van hoop, een hart onder de riem, voor ieder ander: het is mogelijk om uit de schaduw van getraumatiseerde ouders te stappen, in het licht te gaan staan en jezelf te ontdekken.’
Margriet Wentink, traumadeskundige
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.