Dun ijs

Een vrouw op weg naar de top van de wetenschap

Tiny Jaarsma

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dun ijs

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082998962, 239 blz., April 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 330 gram.

Uitgever: Uitgeverij Blooming

trefwoorden: cardiologie carrière emancipatie glazen plafond medische wetenschap vrouw aan de top wetenschap

beschrijving

Als cardiologe Jonne van der Veen op zaterdag het congresgebouw binnenstapt is ze ervan overtuigd dat dit een succesvolle internationale bijeenkomst zal worden. Ze heeft zich al jaren staande gehouden in de mannenwereld van de cardiologie en verwacht dit jaar met steun van haar vrouwelijke collega’s een plaats in de top van de Europese beroepsvereniging te veroveren. Als de verhoudingen in het machtsbolwerk gaan verschuiven, moet Jonne een aantal keuzes maken en komen vriendschappen, ambities, loyaliteit en het verlangen naar geborgenheid op gespannen voet met elkaar te staan.

Tiny Jaarsma (1964) is hoogleraar verplegingswetenschap aan de Universiteit van Linköping (Zweden) en de Universiteit van Utrecht. Ze schrijft wetenschappelijke artikelen, hoofdstukken in boeken voor zorgprofessionals en was redacteur van het boek Zorg rondom hartfalen (2015). Ze geeft lezingen in binnen- en buitenland. In 2010 emigreerde ze met haar gezin naar Zweden (Linköping) om daar haar wetenschappelijke carrière voort te zetten.

Dun ijs is haar eerste roman en geeft een onthullende en soms hilarische inkijk in de wereld van een vrouw aan de top van de medische wetenschap.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Tiny Jaarsma (1964) is hoogleraar verplegingswetenschap aan de Universiteit van Linköping (Zweden) en de Universiteit van Utrecht. Ze schrijft wetenschappelijke artikelen, hoofdstukken in boeken voor zorgprofessionals en was redacteur van het boek Zorg rondom hartfalen (2015). Ze geeft lezingen in binnen- en buitenland. In 2010 emigreerde ze met haar gezin naar Zweden (Linköping) om daar haar wetenschappelijke carrière voort te zetten.
Dun ijs is haar eerste roman.
toelichtingDun ijs, de verrassende debuutroman van Tiny Jaarsma, hoogleraar verplegingswetenschap aan de Universiteit van Linköping (Zweden) en de Universiteit van Utrecht, geeft een onthullende en soms hilarische inkijk in de wereld van een vrouw aan de top van de medische wetenschap.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.