Grondvesten

Overeind blijven als je basis wankel is

Inge Alberts-de Groot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Grondvesten

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082998948, 300 blz., June 2020
Formaat: 21.2 (h) x 14.2 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: Uitgeverij Blooming

trefwoorden: abortus eenzaamheid ouder en kind schaamte tienerzwangerschap

beschrijving

1979 - ‘Hoe kon je zo stom zijn?’ reageert haar moeder als Sandra opbiecht dat ze overtijd is. Om zichzelf en haar moeder de schande van een tienerzwangerschap te besparen, kiest ze overhaast voor een abortus. Ze denkt dat daarna alles weer normaal is.

2007 - Jarenlang drukt ze schaamte, verdriet en teleurstelling weg totdat de tranen zich niet langer laten tegenhouden. Net als ze is toegelaten aan het conservatorium, wordt ze door angst overspoeld en maakt ze bijna een eind aan haar leven. Wat is de kern van haar verdriet en gemis?

2012 - Sandra is op haar vijftigste meer in balans, maar zingen lijkt verleden tijd. Het contact met haar moeder verloopt stroef. Ze verlangt naar meer verbondenheid, maar eerst moet ze veel oud zeer opruimen...

Wat begint als dagboek voor verwerking van verdrongen verdriet, wordt een roman. Over eenzaamheid en schaamte, over de rode draad van zingen in haar leven, maar vooral over het herstel van familiebanden en de onverwoestbare liefde tussen ouder en kind.

Een openhartig, hartverwarmend en bijzonder levensverhaal over persoonlijke, spirituele en muzikale groei.
Josha Zwaan, auteur en schrijfcoach

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Inge Alberts-de Groot (1962) woont in Almelo, is getrouwd, heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen.
Zolang ze zich kan herinneren zingt ze alle liedjes van de radio mee. Vroeger zong ze in koren, als solo-gospelzangeres en rond haar veertigste klassiek. Enkele jaren daarna ging de wereld van jazzmuziek voor haar open en werd ze toegelaten tot het conservatorium. Aan de muziek en aan haar levensvreugde kwam abrupt een einde toen ze overspannen raakte.
Ze was verpleegkundige en secretaresse in het ziekenhuis van Almelo. Vanaf 2010 is ze professional organizer. Ze begeleidt haar klanten naar een opgeruimd leven en geeft workshops en lezingen.
Regelmatig staat ze op het podium met diverse jazzmuzikanten en als solist van de jazzformatie Quatre Tickets de Swing.
toelichtingIn Grondvesten raakt Sandra op zestienjarige leeftijd zwanger en kiest, om zichzelf en haar moeder de schande van een tienerzwangerschap te besparen, overhaast voor een abortus. Deze keuze zal haar jarenlang veel onderdrukte gevoelens van schaamte, verdriet en teleurstelling opleveren.
Bijna dertig jaar later wordt ze door angst overspoeld en maakt ze bijna een eind aan haar leven. Wat is de kern van haar verdriet en gemis?

Inge Alberts-de Groot schreef met Grondvesten een openhartige, sterk autobiografische debuutroman over eenzaamheid en schaamte, maar vooral over het herstel van familiebanden en de onverwoestbare liefde tussen ouder en kind.

Een openhartig, hartverwarmend en bijzonder levensverhaal over persoonlijke, spirituele en muzikale groei.
Josha Zwaan
Auteur en schrijfcoach
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.