Levenskunst

Verhalen over Leven, Liefde en Rouw

Henriëtte Doosje

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Levenskunst

gebonden: € 16.95

ISBN: 9789082998924, geïllustreerd, 119 blz., March 2020
Formaat: 17.7 (h) x 12.8 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 222 gram.

Uitgever: Uitgeverij Blooming

beschrijving

Levenskunst – Verhalen over Leven, Liefde en Rouw bevat 31 verhalen rondom verlies en rouw, gebaseerd op ervaringen in de praktijk van de schrijfster én op haar persoonlijke leven.
De verhalen geven een openhartig inkijkje in het leven van verschillende mensen, jong en oud. Mensen die een geliefde verliezen door overlijden, geconfronteerd worden met een onverwachte scheiding of hun grote kinderwens niet in vervulling zien gaan. Mensen die worstelen om hun pad van rouw te vinden, om te leren rouwen op de manier die bij hen past.
Levenskunst laat tegelijkertijd zien dat veel thema’s in rouw universeel en herkenbaar zijn. Het boek geeft de lezer daarmee een handreiking en troost in tijden van verlies, want leren omgaan met rouw is een Levenskunst.

Henriëtte Doosje (1968) begon als 21-jarige haar loopbaan in het maatschappelijk werk en was jarenlang werkzaam in de jeugdhulpverlening. Vanaf 2004 heeft ze zich gespecialiseerd in verlies en rouw en is ze eigenaar van Buro Nazorg (buronazorg.nl). Ze geeft rouwbegeleiding aan mensen in haar praktijk en verzorgt trainingen aan professionals die zich willen scholen op het gebied van verlies- en rouwbegeleiding.
In de periode van 2007 tot 2017 was ze tevens werkzaam als docent en supervisor op de Hogeschool Windesheim bij de opleiding pedagogiek.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Henriëtte Doosje (1968) begon als 21-jarige haar loopbaan in het maatschappelijk werk en was jarenlang werkzaam in de jeugdhulpverlening. Vanaf 2004 heeft ze zich gespecialiseerd in verlies en rouw en is ze eigenaar van Buro Nazorg (buronazorg.nl). Ze geeft rouwbegeleiding aan mensen in haar praktijk en verzorgt trainingen aan professionals die zich willen scholen op het gebied van verlies- en rouwbegeleiding.
In de periode van 2007 tot 2017 was ze tevens werkzaam als docent en supervisor op de Hogeschool Windesheim bij de opleiding pedagogiek.
toelichtingMet de verhalenbundel Levenskunst geeft Henriëtte Doosje (rouwbegeleider) een openhartig inkijkje in het leven van verschillende mensen, jong en oud, die een geliefde verliezen door overlijden, geconfronteerd worden met een onverwachte scheiding of hun grote kinderwens niet in vervulling zien gaan. Mensen die worstelen om hun pad van rouw te vinden, om te leren rouwen op de manier die bij hen past. Levenskunst laat tegelijkertijd zien dat veel thema’s in rouw universeel en herkenbaar zijn en geeft de lezer daarmee een handreiking en troost in tijden van verlies.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.