Raven en kraaien, eksters en gaaien

Johan Boussauw

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Raven en kraaien, eksters en gaaien

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082985672, geïllustreerd, November 2019
Formaat: 21.3 (h) x 13.7 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 263 gram.

Uitgever: Bitbook

beschrijving

Onder de kraaiachtigen spreken raven altijd al tot de verbeelding. In vele culturen hebben ze een mythische status. Ook de andere leden van de familie kraai spelen een grote rol in het volksgeloof. Kraaien, eksters en gaaien zijn alomtegenwoordig.

De rol die ze toebedeeld kregen wordt belicht vanuit diverse invalshoeken: volksgeloof, magie, legendes, sprookjes, mythen, jacht en naamgeving. Tegelijkertijd gaat er aandacht naar de intelligentie van deze vogels en de nieuwe inzichten in dit verband.

De auteur haalde zijn inspiratie uit oude boeken. De gepubliceerde houtsneden dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw.

Johan Boussauw (1953) genoot een opleiding tot grafisch kunstenaar aan het Hoger St-Lukasinstituut in Gent, waar hij oude druktechnieken zoals steendruk, etsen en houtsnede leerde. Eerder verschenen ‘Vogels in volksgeloof, magie en mythologie’ (2005) en ‘De wonderlycke historie van kikkers, padden en salamanders’(2015).

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe meeste mensen zien ze niet graag in hun tuin: de kraaiachtigen. Toch zijn deze alleseters alomtegenwoordig vanwege van hun sterk aanpassingsvermogen.
Door wat meer achtergrondinformatie te lezen over deze inheemse diersoorten zal de lezer op een andere manier naar deze vogels gaan kijken.

Onder de kraaiachtigen vallen Raven en kraaien, eksters en gaaien, zoals de titel van dit boek reeds doet vermoeden. Auteur en grafisch kunstenaar Johan Boussauw bestudeerde jarenlang oude boeken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.