Landsmeer, een parel aan de Breek

25 jaar verhalen en foto's uit de Croosduyker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Landsmeer, een parel aan de Breek

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789082968309, geïllustreerd, 176 blz., September 2019
Formaat: 24.9 (h) x 17.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 633 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

1994 - 2019 - 25 jaar Oudheidkundige Vereniging Landsmeer

De doelstelling van onze oprichters, Jules Dikhoff, Klaas van Schaik, Jan Alblas en Maarten Kuiper zijn nog steeds onveranderd.

Het doel van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer is het verzamelen van materiaal c.q. gegevens over de gemeente, “groot” Landsmeer. Met Landsmeer wordt namelijk ook bedoeld Watergang, de Broekermeer tot de voormalige smederij Evenboer, Het Schouw, Kadoelen, Den Ilp en Purmerland.
De Oudheidkundige Verenging Landsmeer is een vereniging zonder winstoogmerk en wordt gerund door en met onbetaalde vrijwilligers.

Ook de makers van dit boek onderschrijven nog steeds ten volle deze doelstelling en hopen dan ook dat de lezer van dit boek zal genieten van de verhalen en de vele foto’s.

Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVoor u ligt alweer het derde boek in rij van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer. Het is een bijzonder boek.
De aanleiding om opnieuw een boek het levenslicht te laten aanschouwen ligt aan het feit dat de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer op 8 september 2019, 25 jaar bestaat. Dus het is een soort van jubileumboek.
Wat ook bijzonder is dat dit boek geheel in eigen beheer is gemaakt en wordt uitgegeven door de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer.

De vraag rees, wat zou dan de inhoud kunnen zijn. Na rijp beraad leek het ons wel leuk om te putten uit ons verenigings- magazine “De Croosduyker”. Ons magazine is een bron van verhalen en oudheidkundige wetenswaardigheden over Landsmeer, Kadoelen, Watergang, Den Ilp en Purmerland. In dit boek treft u dan ook 27 artikelen aan van uiteenlopende aard. We hebben de artikelen zoveel mogelijk in hun authentieke staat gelaten en u te laten proeven van de sfeer van de tijd waarin ze zijn geschreven. Dat is in dit geval dus tussen 1994 en het jaar 2001. Wel hebben we getracht de foto’s te actualiseren om u te kunnen vertellen welke personen en objecten op de foto’s te zien zijn. Hiervoor hebben we de medewerking gekregen van vele personen uit Landsmeer en omgeving. Eigenlijk te veel om ze allemaal bij naam kunnen noemen en dan met het risico dat we er één vergeten.

En daarmee zijn we eigenlijk ook aan het bijzondere van dit boek gekomen. Het boek heeft namelijk geen auteur, in die zijn dan, dat de auteurs de leden zijn van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer. Ook kunt u bijdragen aantreffen die gedeeltelijk, of in een andere vorm in onze eerste boek, “Landsmeer, een zwaan in Waterland” zijn gepubliceerd. In dit boek, met zijn 160 foto’s en afbeeldingen, wil de samensteller een beeld laten ontstaan hoe het vroeger in Landsmeer, Den Ilp en Watergang, toeging in het dagelijkse leven.
Ik hoop dat u met veel plezier in dit boek zal lezen en vooral ook zal door bladeren.

Samensteller van dit boek,
Henk van Breemen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.