Markus

Willem de Vink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Markus

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082953954, geïllustreerd, 288 blz., February 2020
Formaat: 22.1 (h) x 14.9 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 472 gram.

Uitgever: The Grace Factory

trefwoorden: 15-jarige christelijke fictie coming of age evangelie markus freerunner historische roman israël 2000 jaar geleden rebel en dwarsdenker ...

beschrijving

Yoan, een jongen van vijftien, is gewend om zijn eigen zin te doen. Het liefst haalt hij halsbrekende toeren uit op de daken van Jeruzalem. Maar zijn vader sleept hem mee in het verzet tegen de Romeinen. Hij reist heel Israël door en komt voor steeds grotere uitdagingen te staan. In een wereld van discriminatie, radicalisering en geweld moet hij leren de juiste keuzes te maken. Na een spannende reis en een onmogelijke liefde keert hij terug naar Jeruzalem.Hij belandt in een heftige crisis als hij ooggetuige wordt van de arrestatie van Jezus en naakt wegvlucht. Niemand kan hem helpen. Hij zal zelf moeten ontdekken hoe hij kan veranderen in de jongen die hij echt is, in Markus.

De auteur heeft een spannend en bijzonder boek geschreven, voor jongeren en volwassenen tegelijk. Een verhaal over boosheid overwinnen, volwassen worden en ontdekken wat liefde is.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Willem de Vink heeft meer dan twintig boeken gepubliceerd. Veel gelezen zijn het dagboek Goede genade!, de Tienerbijbel, zijn autobiografie Getekend, en het stripboek Jezus Messias, dat al in 140 talen werd uitgebracht. Al zijn boeken illustreert hij zelf.
Dit is zijn eerste roman.
toelichting‘Ik heb het boek Markus geschreven voor iedereen die ik een overstelpende leeservaring mee mag geven. Dit boek is een uitnodiging tot denken, horen, zien, ruiken, voelen, ontdekken, liefhebben. Ik heb daarbij niet alleen aan volwassen lezers gedacht, maar ook aan tieners.

Het lijkt me geweldig als de lezer Markus dichtslaat en denkt: Hoe is het mogelijk dat ik dit allemaal heb meegemaakt. Nu weet ik wat ik ga doen!’

Willem de Vink
recensie citaatMarkus is een verrassend verhaal, dat met veel passie is geschreven en getekend door Willem de Vink. Als je houdt van Bijbelhistorische verhalen is het zeker een aanrader om te lezen.

Wat de meeste indruk op mij maakte, is de tekening van Jezus in de gevangenis, met aan de andere kant de tekening van Barabbas in de cel. De fictieve tirade van Barabbas in die cel tegen Jezus is indrukwekkend.

De tekeningen zorgen voor wat mij betreft voor een extra ster.
recensie citaatMarkus: een prachtig en bijzonder boek. Auteur/illustrator Willem de Vink, bekend van de Tienerbijbel en de stripboeken Jezus Messias, schreef met Markus zijn eerste roman, een coming of age-roman, over de 15-jarige tiener Markus die opgroeit in de tijd dat Jezus in Israël rondwandelt, en Hem ontdekt vlak voordat Hij in Jeruzalem wordt gekruisigd. Is het zijn schuld dat Jezus gekruisigd wordt?

Hopelijk schrijft en illustreert Willem de Vink meer (jeugd-)romans over Bijbelse thema’s.
recensie citaatWillem de Vink schreef een boeiende jeugdroman waarin hij pubers meeneemt naar de tijd van Jezus hier op aarde.

Het karakter van Markus is goed geschetst en levensecht. We maken zijn worsteling mee en zijn groei naar volwassenheid met alle emoties die daarbij horen.

Hij brengt de tijd waarin Jezus leefde op een mooie manier dicht bij de jeugd, zoals hij dat eerder deed met de populaire Tienerbijbel en het stripverhaal Jezus Messias.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.