Maar ik wil niet dat je doodgaat

Katelijne Depoortere

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maar ik wil niet dat je doodgaat

gebonden: € 9.95

ISBN: 9789082949469, geïllustreerd, 36 blz., February 2020
Formaat: 20.0 (h) x 19.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 245 gram.

Uitgever: Van Driel Publishing

illustrator: Goedele Anckaert

bewerkt door: Terry van Driel

trefwoorden: bijbel hoop jezus kinderen rouwverwerking

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

‘Jij mag nog honderd jaar mijn opa zijn’, glimlacht Merijn.
Opa’s blik wordt triest.
Het hangt al langer in de kamer.
Het fluistert door het huis.
Het draait rond bij Merijn vanbinnen.
Opa is veel te ziek om nog erg lang te leven.

Maar ik wil niet dat je doodgaat is een bemoedigend verhaal, waarin opa in zijn laatste dagen met zijn kleinzoon spreekt. Het verdriet wordt benoemd, maar bovenal spreekt de hoop die te vinden is in Jezus.
Dit prentenboek bevat handvatten voor ouders en begeleiders om met rouwverwerking bij kinderen om te gaan.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kinderen en jongeren au sérieux nemen in de kerk en in het geloofsonderricht vraagt om een doordachte aanpak. Katelijne Depoortere houdt zich al jarenlang bezig met de vraag: Hoe spreekt de bijbel tot de jonge generaties van vandaag? Als predikant probeert zij de oude teksten naar onze leefwereld te vertalen, ook naar een jong publiek dat niet met de bijbel is opgegroeid.

Maar ik wil niet dat je doodgaat zet dood en leven in het perspectief van het nieuwe testament, in eenvoudige heldere taal, een mooi verhaal en prachtige beelden. Ideaal om voor te lezen voor kinderen van zes tot acht jaar. Het gesprek ontstaat vanzelf.

Katelijne (°1978) is gehuwd met Samuël en samen hebben zij vier kinderen. Zij studeerde Oude Geschiedenis, Bijbelwetenschappen en Theologie. Achtereenvolgens werkte ze als predikant in Antwerpen-Zuid en in Ronse en sedert januari 2019 is ze verbonden aan De Olijftak te Brasschaat. Daarnaast geeft ze les aan het Gemeentelijk Instituut Brasschaat en aan het GO! Technisch Atheneum Brasschaat.
recensie citaatHet verhaal wordt ondersteund door lichtgekleurde illustraties, waardoor het boek niet alleen mooi is om te lezen, maar ook om te zien.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, die te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare of kinderen die vragen hebben over de dood. Ook zou het boekje gebruikt kunnen worden in de klas als een leerling te maken krijgt met overlijden en dit onderwerp in de klas ter spraken komt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Meer boekennieuws op Facebook.