Bewustzijn upgrade voor transitie in de 21ste eeuw

Frans de Vlieger

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789082947403, geïllustreerd, 132 blz., November 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 255 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

illustrator: Andrea Voigt

redactie: Andrea Voigt

bewerkt door: Andrea Voigt

trefwoorden: bewustzijn,upgrade,spanning,natuurkunde,werkelijkh

beschrijving

Dit boek is voortgekomen uit onderzoek naar de werking van de menselijke psyche dat vergelijkbaar is met de blackbox-methode die in de natuurkunde gebruikelijk is. Het toont niet alleen aan dat de menselijke psyche anders werkt dan we gewoonlijk denken, maar het laat vooral zien dat we ons in spanning en conflicten niet volledig bewust zijn van de werkelijkheid. Dit is voor vrijwel niemand voor te stellen, totdat je het zelf gezien en ervaren hebt. Daarom een metafoor:

De gemiddelde persoon is als de man in Plato’s grot, die slechts de schaduwen ziet en deze voor de werkelijkheid houdt. Zodra hij deze dwaling heeft ingezien, weet hij slechts dat de schaduwen niet de werkelijkheid zijn. Wanneer hij zich draait naar het licht kan hij de grot en de duisternis verlaten: daar ziet hij de volle werkelijkheid en zijn de schaduwen verdwenen.

In deze metafoor met licht als analogie voor bewustzijn helpt dit boek je de grot uit te lopen naar het licht, maar je hebt wel zelf te gaan lopen! En om de eerste keer je om te draaien en het licht te gaan zien is een animatie-tool ontwikkeld die vrij beschikbaar is op www.cvop.nl Daar vind je ook een beschrijving wat deze bewustzijn upgrade oplevert!

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: