Food on a boat

Heerlijk zeilen van Mexico naar Australië

Anneke Sips

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789082941104, geïllustreerd, 136 blz., November 2018
Formaat: 22.0 (h) x 20.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 410 gram.

Uitgever: Food on a boat

trefwoorden: bootrecepten;koken aan boord;koken op de golven;kombuis;mahi-mahi;oversteek;pacific;recepten;reiskookboek;reisverhalen;stille oceaan;vertrekkers;visrecepten;watersport;wereldreis;zeilboot;zeilen;zeilen rond de wereld;zeilreis

beschrijving

Robert en Anneke maakten de grote oversteek van de Stille Oceaan. Ze zeilden samen in negen maanden van Mexico naar Australië op hun zeilboot Spunky en bezochten afgelegen eilanden en atollen in Frans-Polynesië, Niue, Fiji, Tonga, Vanuatu en Nieuw Caledonië.
“Wat eet je dan aan boord?” was een veelgestelde vraag.
Daarom hield Anneke eerst een blog bij en maakte daarna dit boek, met niet alleen recepten, maar ook tips over het koken aan boord, het bewaren en conserveren van vis en groente, informatie over lokale gerechten en gebruiken, reisverhalen en anekdotes.
Aan de hand van de afgelegde route over de Stille Oceaan beschrijft ze de recepten en ervaringen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Anneke Sips zeilde in totaal 16 maanden op zeilboot Spunky van Florida naar Australië.
Eerder zeilde ze drie maanden door Indonesië en langs de kust van Australië.
Ze houdt van lekker en gezellig eten maar ook van praktisch koken.
Anneke schreef mee aan het kookboek “Van Keukenmeid tot Dinerdiva”.
In het dagelijks leven is ze veranderingsmanager.
inhoudsopgaveFood is Fun
Praktische zaken
Vissen: to fish or not to fish
Mexico
Onderweg naar Frans Polynesië
Ia Orana Frans Polynesië
Society eilanden
Palmerston
Beveridge reef
Niue
Tonga
Onderweg naar Fiji
Fiji
Onderweg naar Vanuatu
Nieuw Caledonië
Op naar Australië
Australië
De uitsmijters
Register gerechten en ingrediënten
toelichtingEen reiskookboek voor elke zeiler, met reisverhalen van deze oversteek van de Stille Oceaan, handige tips over bevoorrading en koken aan boord en meer dan 100 smakelijke recepten van tortilla’s tot zelfgevangen wahoo met vanillesaus.
Een inspirerend boek met heel veel kookervaringen en foto's van deze reis.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: