Het huis in je hoofd

Wat doet Alzheimer met het huis?

Susan Willems

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het huis in je hoofd

gebonden: € 14.50

ISBN: 9789082940602, geïllustreerd, 32 blz., October 2018
Formaat: 22.5 (h) x 21.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Susan Willems

illustrator: Susan Willems; Judith Gerrits

beschrijving

Jaarlijks krijgen bijna 1 op de 5 mensen in Nederland te maken met dementie. De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie. Maar wat is Alzheimer? Wat gebeurt er in het hoofd? In dit boekje wordt op een eenvoudige manier uitgelegd wat deze ziekte met het hoofd doet.

Een deel van de opbrengst van dit boekje wordt gedoneerd aan Stichting Alzheimer Nederland. Zo kan de dokter nog meer onderzoek doen naar een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Auteur, is werkzaam in de zorg. Ze heeft het boek gemaakt om destijds aan haar kinderen (basisschoolleeftijd) uit te leggen waarom hun nog jonge oma zo "raar" deed.inhoudsopgaveI: Hoe werkt het brein.
II: Wat doet Alzheimer met het brein.
III: Wat kan er gebeuren met de mensen die de ziekte van Alzheimer hebben?
IV: Wat kun je bijvoorbeeld doen om mensen met deze ziekte te helpen?
toelichtingJe hersenen, het stuur van je lichaam. Maar wat gebeurt er in je hersenen als je de ziekte van Alzheimer krijgt. In dit boek wordt middels eenvoudige tekeningen en tekst uitgelegd hoe je brein werkt en wat de ziekte met je brein doet. Een handig hulpmiddel als het thema actueel is. Voor bijvoorbeeld op school, thuis, ziekenhuis, zorginstellingen of bij de huisarts.recensie citaatJe hersenen, een prachtig instrument. Stuur stuurt zijn vriendjes Oog, Oor, Neus, Spier, Hand, Mond en Tong aan. Door goed samen te werken, kun jij dingen zien, horen, ruiken, voelen, proeven en bewegen. Soms is het huis niet schoon, dan heb je Alzheimer. Eenvoudige, doeltreffende uitgave die taal geeft aan een voor kinderen lastig te bevatten ziekte, zeker als ze dit in eigen kring meemaken. Handig om te hebben als het thema actueel is en daardoor, paradoxaal genoeg, veel lezers verdient.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.