Acceptatietesten in de praktijk

Optimaliseren van de testorganisatie

Arie van Stam; Patrick van 't Hek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Acceptatietesten in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082934717, geïllustreerd, 216 blz., February 2019
Formaat: 23.8 (h) x 17.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 551 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Geen bedrijf is in staat om goed te kunnen functioneren zonder ICT. Veel bedrijven ontwikkelen hun applicaties en programma’s zelf, andere bedrijven besteden deze werkzaamheden (deels) uit. In beide gevallen is het goed functioneren van programmatuur voor het bedrijfsproces van cruciaal belang.

Goed functioneren is synoniem voor goed testen. Slechte programmatuur gaat ten koste van de kwaliteit en het verstoort en belemmert de gewenste bedrijfs-voering. Het soepel implementeren van (nieuwe) software en software-systemen is een belangrijke fase in het ontwikkelproces.
Veel bedrijven testen ongestructureerd waarbij ervaring en gevoel van de medewerkers richtinggevend is. Veel fouten worden pas bij het in productie geven van systemen zichtbaar, de aanpassingen hiervan hebben vaak vele herinvoeringen tot gevolg.

Acceptatietesten in de praktijk helpt bij het opzetten en inrichten van een acceptatietestomgeving. Daarnaast biedt het boek handvatten voor het testen, controleren, meten, evalueren en optimaliseren. Dit boek gaat onder andere uit van de testmethodiek TMAP®/Next (Test Management APproach) en ook het Agile-model is in dit opgenomen, zodat de lezer zelf een keuze van imple- mentatie kan bepalen.

Dit boek draagt bij aan kwaliteitsverbetering rondom acceptatietesten binnen organisaties en helpt zo kosten te besparen en de doorlooptijd (time to market) te versnellen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.