Beeldende begeleiding in de laatste levensfase

Als woorden tekortschieten

Karin Brandt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Beeldende begeleiding in de laatste levensfase

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082913408, geïllustreerd, 120 blz., October 2018
Formaat: 24.8 (h) x 17.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 471 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

illustrator: Kees Kroon

beschrijving

Steeds meer hospices zijn overtuigd van de waardevolle bijdrage van Beeldende begeleiding in de palliatieve terminale zorg. Beeldende begeleiding biedt op eigen wijze emotionele ondersteuning in de kostbare en kwetsbare tijd van de laatste levensfase. Beeldende begeleiding kan ook naasten betrekken. Dat is verbindend op het moment zelf en troostend voor de nabestaanden in de periode van rouw.

Karin Brandt belicht Beeldende begeleiding vanuit haar rijke ervaring in diverse hospices en laat ook gasten van het hospice, naasten, collega’s en leidinggevenden aan het woord. De vele voorbeelden in dit boek illustreren op aansprekende wijze de inhoud en betekenis van deze relatief nieuwe begeleidingsvorm.

Marinus van den Berg: ‘Ik hoop dat u geraakt zult worden door de verhalen die pionier Karin Brandt hier deelt en dat u overtuigd wordt dat deze kunst van begeleiden veel kan toevoegen aan goed sterven, voor zover dat goed kan zijn.’

Beeldende begeleiding in de laatste levensfase is een inspirerend en informatief boek voor leidinggevenden in de palliatieve terminale zorg. Het is tevens van waarde voor zorgverleners in de palliatieve terminale zorg en docenten van beeldende/begeleidende opleidingen.

Karin Brandt (1959) verzorgt sinds 2011 Beeldende begeleiding voor mensen in de palliatieve terminale fase. Ze heeft Beeldende begeleiding ontwikkeld in Palliatief Centrum Laurens Cadenza te Rotterdam. In 2015 was zij projectleider namens Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg te Rotterdam en heeft, met subsidie van KWF Kankerbestrijding, Beeldende begeleiding in diverse hospices kunnen inbedden. Momenteel is zij als zelfstandig gevestigd Beeldend begeleider verbonden aan hospice en VPTZ Delft en hospice Het Vliethuys in Voorburg.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.