Fyra & Lumi

De sterbron van Luminosa

Karin Ammerlaan

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fyra & Lumi

gebonden: € 21.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082899207, geïllustreerd, 104 blz., October 2018
Formaat: 24.8 (h) x 17.6 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 514 gram.

Uitgever: Imaginosa

illustrator: Ramona Treffers

beschrijving

Fyra is een vuurvliegje dat met haar ouders in het bos van Laluna woont. Ze wordt gepest omdat ze geen licht geeft. Ze voelt zich eenzaam en belandt in een donkere grot. Ze wordt bang, steeds banger. Opeens ziet ze een groen licht, afkomstig van de Spees-sjeezer van Lumi die van een andere planeet komt. Samen maken ze een reis door het universum waarbij Fyra ziet hoeveel sterren en planeten er zijn. Maar er dreigt groot gevaar: de Arkons willen de thuisplaneet van Lumi vernietigen. Er volgen spannende avonturen en Fyra leert van de feeën van de Blauwe Sterrenzee hoe ze verlammende angst kan omzetten in positieve energie en kracht. Daarmee blijkt ze tot grootse dingen in staat te zijn. Tenslotte gaat haar licht, het licht dat zij altijd al in zich droeg, schijnen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Karin is gepromoveerd juriste, scriptiecoach en schrijfster. Zij is werkzaam geweest in zowel de academische, als de commerciële advies- en onderzoekswereld op het gebied van rampen, veiligheid en recht. In de loop der jaren kwam Karin erachter dat haar echte passie ligt in het schrijven en bedenken van ideeën om deze wereld wat lichter en vrolijker te maken. Het thema: 'Imagination' vormt daarbij een rode draad: de kracht van je eigen verbeelding. Over dit onderwerp geeft zij momenteel voordrachten op basisscholen en leest daarbij voor uit eigen werk. Intussen werkt ze aan de voltooiing van haar volgende boek: ScriptiedipinhoudsopgaveHet boek heeft 23 hoofdstukken.toelichtingSpring met Fyra en Lumi in de spees-sjeezer en ga mee op een spannend en magisch avontuur langs sterren en planeten. Ontdek hoe je zelfs in de donkerste nacht, kunt putten uit de grootste kracht die er in jou en in het gehele universum rondwaart: verbeelding. Als je die inzet vanuit je hart, word je een supernova en laat je jouw unieke licht stralen.
Voor informatie zie www.fyralumi.nl
Het is een luxe uitgave met kleurrijke illustraties en leeslint.
recensie citaatFyra is een vuurvliegje waar wat mis mee is: ze geeft geen licht en wordt hier jammerlijk mee gepest. Tijdens de belangrijke vuurdooptest komt zij Lumi tegen, een figuurtje uit een andere wereld. Samen gaan ze het heelal verkennen in zijn Spees-Sjeezer. Ze gaan naar de thuisplaneet van Lumi en daar blijkt dat zijn wereld in gevaar is. Vervolgens buitelen de twee van de ene spannende gebeurtenis in de andere. Fyra heeft bijzondere krachten die ze kan inzetten.
Fantasierijk verhaal met veel actie door het gebruik van veel spreektaal, uitroeptekens en fladderzetsel. Gedrukt in een prettig leesbaar lettertype.De tekst zit boordevol details en bijzondere namen. Grappig detail is de witte tekst op de zwarte pagina’s als Fyra in een grot zit. Er staan gekleurde illustraties in het boek die de magische wereld van Fyra en Lumi in pasteltinten goed weergeven. Dit eerste boek van de schrijfster geeft de kracht van vriendschap en verbeelding weer.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.