Groeispurten van een gewoontedier

Rob Huijben

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Groeispurten van een gewoontedier

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789082896107, 156 blz., August 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Tijge

trefwoorden: asperger autisme syndroom van asperger

beschrijving

Toen in 2007 Rob werd gediagnosticeerd met het Syndroom van Asperger was het niet alleen voor hem even wennen. Ook de wereld van zijn ouders, van het gezin en van zijn hele omgeving stond even op zijn kop. Gelijktijdig met de diagnose begon zijn grote groeispurt.

‘Groeispurten van een gewoontedier’ is een autobiografisch verhaal over het accepteren en het leren leven met autisme. Een decennium later kijkt Rob terug op de beginperiode van zijn beperking. Kijk door de ogen van een autist en lees hoe hij de wereld beleeft en hoe hij stap voor stap groeit. Rob neemt de lezer mee naar zijn middelbareschooltijd, naar zijn eerste echte baan en naar zijn grootste passie. Rob weet op een pakkende, herkenbare en oprechte manier zijn leven en zijn strijd met zijn autisme te schetsen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Rob Huijben (25) studeert op het HBO, is trouwambtenaar en voetbalscheidsrechter. Van jongs af aan is hij bezig geweest met schrijven. ‘Groeispurten van een gewoontedier’ is zijn auteursdebuut.toelichting‘Groeispurten van een gewoontedier’ is een autobiografisch verhaal over het accepteren en het leren leven met autisme. Een decennium later kijkt Rob terug op de beginperiode van zijn beperking. Kijk door de ogen van een autist en lees hoe hij de wereld beleeft en hoe hij stap voor stap groeit. Rob neemt de lezer mee naar zijn middelbareschooltijd, naar zijn eerste echte baan en naar zijn grootste passie. Rob weet op een pakkende, herkenbare en oprechte manier zijn leven en zijn strijd met zijn autisme te schetsen.

Het boek neemt je mee naar de eerste jaren van de middelbare school van Rob in Dongen. Vanaf het begin merkt hij op dat hij anders is dan de andere leerlingen. Al snel vormt zijn autisme een wig tussen hem en zijn klasgenoten. Rob raakt buitengesloten en raakt afgezonderd. Een onderzoek wijst uit dat hij het Syndroom van Asperger heeft, een milde vorm van autisme. Vanaf dat moment leert Rob omgaan met zijn beperking en probeert hij met veel moeite zijn schoolloopbaan te voltooien.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.