Dit is mijn moeder

Tommy Wieringa

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dit is mijn moeder

gebonden: € 17.99

ISBN: 9789082883008, geïllustreerd, 188 blz., January 2019
Formaat: 20.7 (h) x 13.6 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 299 gram.

Uitgever: Tommy Wieringa

beschrijving

Als Tommy Wieringa twaalf jaar oud is, verkiest zijn moeder een avontuurlijker leven elders. Hoewel ze zeer aan elkaar zijn verknocht, wordt hun contact sindsdien getekend door strijd. Het laatste grote twistpunt tussen Wieringa en zijn moeder is de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zal worden.
In dit fonkelende snoer van verhalen en herinneringen schetst Tommy Wieringa een even liefdevol als tragikomisch portret van hun tumultueuze relatie.

'Ze was niet alleen mijn moeder, maar ook een van mijn meest geliefde personages. Een kleurrijker, avontuurlijker en onverschrokkener iemand ontmoette ik nog nooit. Een ontiegelijke lastpak, maar het zout der aarde.'

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Tommy Wieringa (1967) brak in 2005 door met de roman Joe Speedboot. Voor zijn roman Dit zijn de namen ontving hij de Libris Literatuurprijs, en De heilige Rita werd bekroond met de lezers- én de juryprijs van de BookSpot Literatuurprijs. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald. Wieringa is vaste columnist bij NRC Handelsblad.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.