De tuin van Jacob en Thomas

Verhalen en weetjes over vogels in de tuin

J. Vermeiden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De tuin van Jacob en Thomas

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082877014, geïllustreerd, 60 blz., September 2019
Formaat: 30.4 (h) x 21.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 544 gram.

Uitgever: Ef & Ef Media

illustrator: T. Vrolijk-Vermeiden

redactie: D. Bellaar

beschrijving

De Tuin van Jacob en Thomas is een leuk en leerzaam kindervogelboek voor nieuwsgierige vogel-Aagjes van 4-9 jaar. Maar ook voor nieuwsgierige ouders, opa's, oma's, en vele anderen. Een boek om kinderen de liefde voor natuur in het algemeen en vogels in het bijzonder bij te brengen. En de (binnen)tuin is de eerste natuur die kinderen meekrijgen!

In dit boek lees je VERHAALTJES over tuinvogels die voorkomen in de poldertuin van Thomas en Jacob. Verhaaltjes over het roodborstje in de sneeuw, Manke Nelis de merel, het eenzame heggenmusje en de tuinrovers.

Afgewisseld met WEETJES over vogels. Welke soort vogelpoten zijn er zoal en waarvoor dienen ze? Idem voor de snavels. En hoe zien bepaalde tuinvogeleieren eruit en hoe groot zijn ze vergeleken met een kippenei? En hoe merk je dat vogels verliefd op elkaar zijn?

Achterin is er het DOE-DEEL waarin de lezertjes het vogelboek kunnen uitbreiden met hun eigen verhaaltjes, vogeltekeningen en plakwerk. Want de ene tuin is de andere niet!

Tot slot een VOGELKWIS om te checken of je een echte vogelexpert bent.

Met rijke illustraties van kunstenares Trudie Vrolijk en mooie foto's van amateur-vogelfotografen Beno Kamp en Fred Hoorn.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.