The Lone Pine

A token of honour to 46 men who left their country to fight in a place far away from home and never came back … and to the man who found them

Annemiek van der Ham; Nannet van der Ham

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
The Lone Pine

paperback/ gebrocheerd: € 12.95

ISBN: 9789082867343, 100 blz., December 2018, Engels
Formaat: 21.3 (h) x 15.3 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 147 gram.

Uitgever: Hired Help

beschrijving

In 1981, Dutchman Gerry van der Ham came upon a War Memorial in Bridgetown, Western Australia.
Because of a chance encounter with one of the residents, he decided to make it his lifework to find
the final resting places of the 46 men whose names are on the statue.
His quest took 25 years and many trips to Belgium, France, Turkey and Germany.
It was finished a week before Gerry died in 2006.
He treated his mission like a search for his lost brothers.

Gerry van der Ham is our dad and this is his story.

A token of honour to 46 men who left their country to fight in a place far away from home and never came back... and to the man who found them


Nannet van der Ham - Annemiek van der Ham

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nannet van der Ham is personal lifecoach, gewichtsconsulente, reikitherapeute en Pilatesinstructeur. Op locatie leidt zij retreats en workshops, vrolijke lessen in gelukkig leven, gebaseerd op het ontdoen van ballast. Nannet is ook de auteur van 'Reset Jezelf!', 'Resex Jezelf!', 'Spiritueel Afvallen' en 'Lichter Leven, een tijdloze kalender voor meer balans en minder ballast'.toelichtingNEDERLANDER VINDT 46 AUSTRALISCHE SOLDATEN UIT DE EERSTE WERELDOORLOG

Een kwart eeuw lang zocht Gerrit van der Ham in Europa naar 46 Australische soldaten die in de Eerste Wereldoorlog gesneuveld waren. Hij vond ze en stuurde de foto’s naar de nabestaanden. Een week later stierf hij zelf.
Zijn dochters documenteerden Gerry’s ongelooflijke en ontroerende verhaal. Op 11 november 2018 kwam, ter ere van de 100-jarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, het boek The Lone Pine, uit.

‘Een eerbetoon aan 46 jongemannen die hun land verlieten om te vechten op een plek ver van huis en die nooit meer terugkwamen,’ noemde Gerry van der Ham zijn jarenlange project zelf. ‘En aan de man die ze vond,’ voegden zijn dochters Nannet en Annemiek van der Ham toe.

Zij schreven een boek over hoe hun vader per ongeluk een oorlogsmonument in het dorp Bridgetown, West Australië, vond en een familielid van een van de gevallen soldaten die op het monument genoemd werd, beloofde om de laatste rustplaats van deze soldaat, sergeant B.T. Hill, in Noord-Frankrijk te zoeken.

Het werd uiteindelijk zijn 25 jaar durende levenswerk om het graf van álle 46 mannen te vinden. De zoektocht bracht Gerry naar België, Frankrijk, Turkije en Duitsland en was voltooid een week voor Gerry plotseling stierf.

Zijn dochters maakten zijn levenswerk af en stuurden het naar Bridgetown waar het een plek kreeg in het museum. Nabestaanden ontvingen certificaten en de Gerry van der Ham pine tree werd uit grote waardering aan de Nederlander die hun omgekomen zonen vond, geplant.

Het waargebeurde heldenverhaal van een man die het zijn missie maakte om 46 verloren soldaten de laatste eer te bewijzen die zij verdienden tot hij er zelf bij neerviel en stierf, werd in het stadje met grote dankbaarheid ontvangen.

Uit The Lone Pine: ‘When I opened the gate, I froze. There on the second row and just a few meters in front of me was a headstone with the name B.T.Hill.’
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.