Circulaire Economie als lifestyle

Praktisch van praatplan naar doenscenario

Bas Luiting

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Circulaire Economie als lifestyle

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789082861204, geïllustreerd, 124 blz., May 2018
Formaat: 21.0 (h) x 15.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 203 gram.

Uitgever: Next Circle

trefwoorden: bas luiting circulaire economie duurzaamheid plug in city strijp-s

beschrijving

Een inspirerende doch kritische kijk van een bevlogen mkb’er op een wereld waar grondstoffen onnodig verloren gaan door welvaart en onbekendheid met verspilling. Deze uitgave beschrijft de praktische kant van een circulaire economie en is daarmee ook geschikt voor bedrijven, organisaties, onderwijs- en overheidsinstellingen.

BAS LUITING is circulair ondernemer pur sang. Hij is één van de kwartiermakers op Strijp-S en eigenaar van NEXT CIRCLE. Met deze onderneming richt hij zich op innovatieve oplossingen voor circulaire vraagstukken. Bas Luiting won met het Plug-In-City collectief de Award ‘Beste circulaire werklocatie van Nederland 2017’. Bij MVO Nederland / De Groene Zaak is hij als partner actief in het koplopersnetwerk en is Entrepreneurial Fellow van Het Groene Brein.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bas Luiting (Haarlem, 1958) is circulair ondernemer pur sang. Hij is één van de kwartiermakers op Strijp-S in Eindhoven en eigenaar van NEXT CIRCLE. Met deze onderneming richt hij zich op innovatieve oplossingen voor circulaire vraagstukken. Bas Luiting won met het Plug-In-City collectief de Award ‘Beste circulaire werklocatie van Nederland 2017’.
Bij MVO Nederland / De Groene Zaak is hij als partner actief in het
koplopersnetwerk en is Entrepreneurial Fellow van Het Groene Brein.
inhoudsopgaveIntro 5
Hoe kijk ik naar een circulaire economie 10
Als je het verleden kent, begrijp je het heden beter 21
Circulaire bouwstenen 38
Plug-In-City 42
De ontwikkeling van Kringloopwinkels 55
Plofdesign 70
Een kwestie van keuzes maken 85
3D-printers in een kringloopeconomie 97
De Toekomst: Denk Groter 105
Schreeuw het van de daken 119
toelichting'Circulaire economie als lifestyle' is een inspirerende, laagdrempelige doch kritische kijk van een bevlogen mkb’er op een wereld waar grondstoffen onnodig verloren gaan door welvaart en onbekendheid met verspilling. Deze uitgave beschrijft de praktische kant van een circulaire economie vanuit het verleden, het heden en de toekomst en is daarmee ook geschikt voor bedrijven, organisaties, onderwijs- en overheidsinstellingen. Een praktische aanpak om van een praatplan naar een doenscenario in een circulaire economie te komen.

“Ik heb dit boek geschreven omdat er zo weinig bekend is over het onderwerp circulaire economie en de meeste boeken vanuit wetenschappelijk oogpunt zijn geschreven”.

Bas Luiting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.