Anouk!

Nieuwe Liefdes!

Margriet Tolhoek

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082849882, 327 blz., April 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: MT Uitgeverij

serienaam/reeks: Anouk!

beschrijving

De serie Anouk gaat over de dingen die de vijftienjarige Anouk meemaakt rondom haar laatste schooljaar op de VMBO.

Anouk zit op een VMBO in Breda en is de laatste uit de klas die de puberteit in gaat. Afgelopen schooljaar is haar lichaam zich pas gaan ontwikkelen. Hierdoor is ze in de afgelopen jaren flink gepest geweest.
Tijdens dit jaar gaat echter alles anders. Ze komt in een supersnelle stroomversnelling die volwassen worden heet. Van pubermeisje tot directrice van de naturistencamping waar ze in het eerste boek naar toe, met vakantie gaat. Tijdens deze vakantie ontmoet ze een bekende. Het is haar oude jeugd liefde. De liefde bloeit ook nu weer op.
Direct na de vakantie gaan de twee samenwonen op de bovenverdieping van het huis van Anouk haar ouders. Dat komt omdat Koen, de vriend van Anouk in Breda komt studeren.
De vriendin die ze al vanaf de kleuterklas kent, is in beginsel de enige die haar trouw is. Het is haar hartsvriendin. Toch begint haar vriendenclub te groeien en samen vormen ze een hecht groepje dat gezamenlijk de problemen van het volwassen worden aangaat. Langzaam maar zeker wordt de groep steeds groter en stijgt het aanzien van Anouk in de klas.
Regelmatig gaat ze nu, met Koen, terug naar Zeeland waar hij vandaan komt en het bedrijf van zijn ouders zich bevindt. Het bedrijf dat ze uiteindelijk zullen over moeten gaan nemen.
In deze serie worden veel maatschappelijke problemen die tieners tegenkomen behandeld. Zoals: ruzie, pesten, misbruik, comazuipen, het gebruik van drugs en loverboys. Natuurlijk word ook geschreven over de seksuele ontdekkingen van de tieners. Tijdens de seksuele ontdekking gaat het bijvoorbeeld over homofilie, heteroseksualiteit, biseksualiteit & transgenders.
De serie is een vervolgverhaal dat in een directe stijl is geschreven vanuit het oogpunt van Anouk. Je leest dus wat ze zegt, hoort en denkt.
Na ieder hoofdstuk is er ruimte voor een paar pagina’s uit haar dagboek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.