Anouk!

Terug naar school!

Margriet Tolhoek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Anouk!

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082849813, geïllustreerd, 349 blz., August 2018

Uitgever: MT Uitgeverij

serienaam/reeks: Anouk!

illustrator: John van Mourick

beschrijving

Terug naar school is het tweede boek uit de reeks: Anouk! In deze reeks wordt Anouk gevolgd door de auteur. Je leest al de avonturen door de ogen van Anouk heen. Dit betekent dat jij leest wat zij hoort, zegt en denkt. Ik laat nu Anouk zelf even aan het woord.

Hoi, ik ben Anouk. Ken je me nog? Nou, de vakantie zit er al weer bijna op. Ik heb een keigave vakantie gehad joh. Ik heb nu met Koen. En ehm, Koen hè. Dat is de zoon van de campingbaas.
Nu hebben vader Jan en moeder Neeltje tegen me gezegd dat ik die camping krijg. Zomaar!
Stom hè? Nou ja, ook wel tof eigenlijk. Welke meisje van vijftien heeft er nu een eigen camping.
Pff, nu moeten we boven de hele boel gaan verbouwen voor Koen en mij. We gaan
samenwonen weet je. Hij komt bij mij in de stad wonen om voor boer leren. Net of hij niet weet hoe dat moet. Maar goed, we moeten eerst het huis verbouwen.
Echt joh, we moeten weet ik veel wat allemaal doen. Muren slopen en zo. Maar goed dat moeten Koen en papa maar doen. Ik heb daar mooi geen verstand van. Laat mij maar shoppen of zo, daar ben ik veel beter in. O ja, en met mijn vriendinnen omgaan natuurlijk. Je weet wel,lekker tutten en zo. Of gewoon samen chillen nou ja, je begrijpt het wel, toch?
School! Pff! Daar heb ik zo geen zin in, maar één ding weet ik al wel zeker. Ik ga er voor zorgen dat niemand me meer gaat pesten. Dat hebben ze nu wel genoeg gedaan. Ze zullen de nieuwe Anouk wel leren kennen. Ik ben de nieuwe baas in de klas, want ik woon al samen! Laat die
kleuters nu maar komen, die stomme puberale pestkoppen. Als het moet sla ik ze helemaal
verrot. Echt hoor, met dat pesten ben ik helemaal klaar. O, ik moet hier al stoppen. Nou ja de rest lees je wel aan de binnenkant. Houdoe!

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe vijftienjarige Anouk komt in deze vervolgserie de meest uiteenlopende, actuele problemen tegen. Die ze op haar eigen eigenwijze wijze oplost.
Denk hierbij aan o.a.: drugs, seksuele ontdekking, zelfmoord, pesten en ruzies.
Gelukkig is het niet alleen ellende, maar vormt ze een hechte vriendenclub om zich heen die hun mannetje weten te staan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.