Anouk!

Op vakantie met mijn ouders!

Margriet Tolhoek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Anouk!

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082849806, geïllustreerd, 335 blz., June 2018
Formaat: 20.8 (h) x 14.5 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 475 gram.

Uitgever: MT Uitgeverij

serienaam/reeks: Anouk!

illustrator: John van Mourick

beschrijving

Op vakantie met mijn ouders is het eerste boek uit de reeks: Anouk! In deze reeks wordt Anouk gevolgd door de auteur. Je leest al de avonturen door de ogen van Anouk heen. Dit betekent dat jij leest wat zij hoort, zegt en denkt. Ik laat nu Anouk zelf even aan het woord.

Hoi, ik ben Anouk. Ik ben vijftien en woon in Breda. Mijn ouders hebben weer eens iets verzonnen hoor. Nu moet ik opeens met hun mee op vakantie. Echt hè! We gaan naar Zeeland bij één of andere stomme boer kamperen. Als het aan mij lag was ik met een stel vriendinnen naar Renesse gegaan. Lekker saai zeg. Kamperen bij een boer. Echt hè? Waarom mag ik niet gewoon met mijn vriendinnen mee naar Renesse. Dan kunnen we daar lekker feesten en zo.
Weet je wat nog het ergste is? Nee natuurlijk weet je dat niet. Het schijnt dat ik op die stomme camping ook nog in mijn blote kont moet gaan lopen. Echt niet dat ik dat ga doen! Ik ben niet gek! Wat denken ze? Ze zoeken het maar lekker uit! Ik hou echt wel mooi mijn kleren aan. Stomme ouders ook! Het liefst zou ik nu gewoon thuis blijven. Ik heb zo geen zin om te gaan.
Dit wordt een echte rotvakantie. Wedden? Echt joh, ik voel het gewoon. Straks wordt er nog zo'n stomme boer verliefd op me of zo. Lekker samen naar de boerendisco. Je weet wel dansen met klompen aan. Hebben ze dat daar eigenlijk wel, een disco? Ik zal er maar het beste van proberen te maken. Misschien valt het allemaal nog wel mee. Wat zeg ik nu? Meevallen? Echt niet! Verplicht drie weken verbannen worden naar één of ander boerengat! Stomme zooi ook!
Als je wilt weten hoe ik deze rotvakantie doorkom, kijk dan in het boek.
Houdoe!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe vijftienjarige Anouk komt in deze vervolgserie de meest uiteenlopende, actuele problemen tegen. Die ze op haar eigen eigenwijze wijze oplost.
Denk hierbij aan o.a.: drugs, seksuele ontdekking, zelfmoord, pesten en ruzies.
Gelukkig is het niet alleen ellende, maar vormt ze een hechte vriendenclub om zich heen die hun mannetje weten te staan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.