Inleiding in het Nederlandse recht

J.W.P. Verheugt

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Inleiding in het Nederlandse recht

gebonden: € 69.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082849509, 620 blz., July 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij De Zuidas

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Inleiding in het Nederlandse recht is een toonaangevend studieboek dat al sinds de jaren tachtig op universiteiten en in het hoger beroepsonderwijs op grote schaal wordt voorgeschreven. Het boek wordt daarnaast als naslagwerk gebruikt door advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders. Deze overzichtelijke en heldere inleiding in het recht wordt alom beschouwd als een standaardwerk.

In het boek nemen rechtsvorming en rechtshandhaving een centrale plaats in. De eerste vijf hoofdstukken vormen een inleiding in het systeem van het Nederlandse recht en in de hoofdstukken 6 tot en met 14 worden de belangrijkste rechtsgebieden besproken zoals het vermogensrecht, burgerlijk procesrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en het straf(proces)recht. Het boek sluit af met een hoofdstuk over internationaal recht.

Door de systematische opzet, het heldere taalgebruik en de vele kleurrijke voorbeelden is dit boek bij uitstek geschikt voor het onderwijs. Het gebruik van margekopjes en een groot aantal schema's dragen bij aan een goede toegankelijkheid van de tekst. Daarnaast bieden de samenvattingen, een lijst van kernbegrippen en de repeteervragen aan het slot van elk hoofdstuk de student een gewaardeerd hulpmiddel bij de studie van het Nederlandse recht.

Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij De Zuidas met de bijbehorende website www.uitgeverijdezuidas.nl. Op de website zijn voor ieder hoofdstuk actuele oefenvragen in de vorm van meerkeuzevragen te vinden.

Mr. J.W.P. Verheugt doceerde jarenlang het vak Inleiding tot de rechtswetenschap aan de universiteiten van Groningen en Leiden. Daarna was hij werkzaam in de rechterlijke macht.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Inleiding in het Nederlandse recht

gebonden: € 69.00
Inleiding in het Nederlandse recht is sinds vele jaren een toonaangevend studieboek, dat met name op universiteiten en in het hoger beroepsonderwijs ...

Meer boekennieuws op Facebook.